03 Eylül 2024 00:10

ODTÜ Bileşenleri mezuniyette mücadeleye çağırıyor

48 ODTÜ bileşeni özerk, demokratik üniversite mücadelelerini büyütmek ve taleplerini haykırmak için tüm ODTÜ Öğrencilerini mezuniyette Devrim’e çağırdıklarını bir açıklama ile duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Rektörlüğü tarafından mezuniyet töreninin 3 Eylül Salı saat 18.00’de Devrim’de yapılacağı açıklanmıştı.

Geçen hafta ise ODTÜ Öğrencileri “Mezuniyette yaşanabilecek sorun ve kısıtlamalara, bu sorun ve kısıtlamaları yaratan atanmışlara, rektör atamalarına karşı mezuniyette sözümüzü nasıl söyleyeceğimizi konuşmak için buluşuyoruz!” diyerek açık bir forumda bir araya gelmişlerdi.

Bugün de öğrenci toplulukları, bölüm temsilcilikleri ve politik gençlik örgütlerinden oluşan 48 ODTÜ bileşeni özerk, demokratik üniversite mücadelelerini büyütmek ve taleplerini haykırmak için tüm ODTÜ Öğrencilerini mezuniyette Devrim’e çağırdıklarını bir açıklama ile duyurdu.

Açıklamada, geçen senelerde birçok kez mezuniyet yasağı ile karşılaştıklarını belirten ODTÜ bileşenleri “Baskılara, yasaklara ve üniversitenin demokratik yapısına zarar veren bu uygulamalara rağmen sınıf sınıf, bölüm bölüm yürüttüğümüz mücadele ile mezuniyetimizi örmüştük. İrademiz sonucunda da geçen sene resmi mezuniyetimizi kazanmıştık.” diyerek mücadelelerinin kazandırdığını vurguladı.

Üniversitelerine yapılan yeni rektör atamasını ise “Ağustos ayında ODTÜ’ye iktidar tarafından atanan yeni rektör de Verşan Kök gibi tek adam iktidarının baskı ve yasak politikalarının üniversitelerdeki uygulayıcılarından sadece biridir” şeklinde değerlendiren ODTÜ bileşenleri,  açıklamanın son kısmında “Mezuniyetin bizim sesimizi duyurduğumuz, mücadelemizi büyüttüğümüz bir alan olduğunu bilerek, ODTÜ Öğrencilerini bu alanı atanmış rektörlere karşı mücadele alanımız olarak kullanmaya çağırıyoruz. Mezuniyetimizde özerk demokratik üniversite için mücadelemizi haykırmaya, atanmışlara karşı demokratik üniversite talebimizi yükseltmeye tüm ODTÜ Öğrencilerini mezuniyete çağırıyoruz” dedi.

FLE Öğrencileri, Biyolojik Bilimler Öğrencileri, Matematik Öğrencileri ve İktisat Şenlik Komitesi de mezuniyette mücadeleyi büyütmek üzere kendi açıklamalarını yayınladılar. ODTÜ Hazırlık Öğrencileri ise “Anti-demokratik, tepeden inme kararlarla yönetilen, temel haklarımıza zamların durmadığı, üniversite imkanlarının yetersiz kaldığı, şenliklerimizin yasaklandığı bu tablo; üniversitelerin bileşenler tarafından değil atanmışlar tarafından yönetilmesinin bir sonucudur” diyerek rektör atanmasına dair açıklama yayınlamışlardı.

Matematik topluluğu “Atanmışların değil ODTÜ bizimdir demek için devrimde mezuniyete” diyerek mezuniyette mücadeleyi büyütme çağrısıyla 2023 mezuniyet pankartlarını içeren bir açıklama paylaştı. Medya Topluluğu ise “Kayyum politikalarına, üniversitelerin ranta açılmasına, soykırımın işbirlikçilerine karşı pankartlarla, gökkuşağı bayraklarımızla ve cübbelerimizle yeni kayyumu kabul etmediğimizi haykırmak üzere 3 Eylül 18.00’de Devrim Stadyumu’nda buluşuyoruz!” diyerek 2023 mezuniyetine ait görüntülerle bir reels videosu paylaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TKP İzmir İl Örgütü: Yanki’lerin burada olmasına izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İhraçlarının 8. yılında Barış Akademisyenleri: Barış kazanacak, akademi biat etmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa