04 Eylül 2024 20:49

Direnişteki Menemen Belediye işçilerine polis barikatı

İşten atılan Menemen Belediye işçileri direnişin 101’inci gününde belediye binası önüne yürüdü. Belediye önünde polis barikatı arasında açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ramis SAĞLAM
İzmir

AKP'li Aydın Pehlivan'ın yönettiği Menemen Belediyesinde, yerel seçimlerin ardından ekonomik gerekçelerle işten atılan işçiler, 101. gününde Cumhuriyet Meydanı’ndan Belediye binası önüne yürüdü.

 

 

"İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankartın arkasında toplanan işçilere CHP belediye meclis üyeleri , Emek Partisi ve TİP üyeleri ile vatandaşlar destek verdi.

Yürüyüş boyunca, "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Aydın Pehlivan Halka Hesap Verecek", "Direne Direne Kazanacağız" ve "Menemen İşçisi Yalnız Değildir" sloganlarıyla yüründü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar alkışlarla destek verdiler.

POLİS BARİKATI KURULDU

Direnişin 101. gününde yapılan yürüyüşün ardından Menemen Belediyesi önünde polis barikatıyla karşılaşan işçilerle gergin anlar yaşandı.

İşçiler belediye meclis salonuna girmek istediklerinde polis müdahalesi yaşandı. İşçilere biber gazı ile müdahalede eden polise işçiler sloganlarla cevap verdi. Polis müdahalesi sırasında baygınlık geçiren işçiler oldu. 

Menemen Belediye işçileri adına Recep Çetin açıklama yaptı. Menemen Belediyesi'nde haksız yere işten çıkarılan işçiler olarak haklarını istediklerini belirten Çetin, "Tazminatlarımızın ödenmesi, işten çıkarılma nedenlerimizin açıklanması ve işimizi geri almak için büyük bir mücadele veriyoruz. 27 Mayıs tarihinden bu yana, yaşadığımız adaletsizlik ve hukuksuzlukları kamuoyuyla paylaşmak ve sesimizi duyurmak için her gün Menemen Belediye binasının önünde direniyoruz”  dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI GÖRÜŞMEKTEN KAÇIYOR”

Bugüne kadar Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile herhangi bir görüşme gerçekleştiremedilerini söyleyen Çetin, "Katıldığı etkinliklere gittiğimizde ise bizimle alay eder gibi gülümsedi, polisi kendine kalkan etti. Bu süreçte iki meclis toplantısına katılmak istedik ancak karşımıza bir muhatap çıkarmak yerine cevabı yine polis barikatları ile verdiler" diye konuştu.

İşçiler basın açıklamasının ardından Meclis sonuna kadar sloganlarla bekleyişini sürdürdüler.

ÖNCEKİ HABER

Emekçi kesimlerin üzerinden silindir gibi geçen program: Yoksullaştırıyor, mülksüzleştiriyor

SONRAKİ HABER

ABD'de Georgia eyaletinde liseye saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa