05 Eylül 2024 00:53

Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu: Katliamların peşini bırakmayacağız

Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu, Kalamış başta olmak üzere yaşanan hayvan katliamlarını protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul’da Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu, Kalamış’taki hayvan katliamlarını protesto etti. Kalamış Veteriner Kliniği önünde bir araya gelen kitle “Ülkenin dört bir yanından hayvana şiddet, eziyet, öldürme haberleri geliyor” denildi.

“Tecrit ve Katliam Yasası'ndan güç alan katillerle karşı karşıyayız” vurgusu yapıldı.

Açıklamada “Aradan 3 gün geçmeden, bugün sabaha karşı yine aynı sokakta ve aynı parkta can çekişen ve ölen kediler bulduk. Kalamış'ta katliam devam ederken, Fenerbahçe Egemen Sokak'tan ve Kadıköy'ün bir çok mahallesinden zehirlenerek öldürülen hayvan haberleri gelmeye devam ediyor” denildi.

“ARTIK YETER”

Yürürlükten kaldırılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun hatırlatıldığı açıklamada “28/A maddesi hala yürürlükte: Hayvana kötü muamele etmek, işkence çektirmek, öldürmek suçtur” vurgusu yapıldı.

Açıklamada “Bu suçu işleyen katillerin bulunmasını, yargı önüne çıkarılıp yatarı olan hapis cezası almasını, aramıza geri salınmamasını talep ediyoruz. Mahallelerinden, evleri olan sokaklardan koparılıp ölüm kamplarına kapatılan, işkence edilen, zehirlenen, öldürülen her hayvanın hesabını soracağımızı, bu katliamların peşini bırakmayacağımızı, mahalle mahalle örgütlenerek direnişimizi büyüteceğimizi herkes duysun, bilsin” denildi.

Kitle, açıklamanın ardından yürüyüş düzenledi. Çevredeki vatandaşlar da destek verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Murat Ağırel'e ölüm tehdidiyle ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin BRICS'e başvurusu | Rusya, Türkiye ile Çin’i dengelemek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa