05 Eylül 2024 14:49

İsrail ordusu Batı Şeria’daki Cenin Valiliğini kuşattı

İsrail ordusunun Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Valiliğini kuşattığı bildirildi.

Fotoğraf: Issam Rimawi/AA

Paylaş

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Valiliğini kuşattığı bildirildi. Cenin Valisi Kemal Ebu Rubb, "İşgal güçleri, kuşattığı binaya ateş açıyor ve füzeler atıyor. Biz içerideyiz, silah ve çatışma sesleri geliyor" dedi.

Cenin Valisi Kemal Ebu Rubb, İsrail güçlerinin, kuşattığı binada kendisinin ve çalışanların mahsur kaldığını belirtti. "İşgal güçleri, kuşattığı binaya ateş açıyor ve füzeler atıyor. Biz içerideyiz, silah ve çatışma sesleri geliyor." diyen Ebu Rubb, İsrail güçlerinin, Filistin hükümetinden bakanların basın toplantısı düzenlemek üzere binaya gelmesini engellemeye çalıştığını kaydetti.

Filistin hükümeti, bugün Cenin kentinde bazı bakanların katılımıyla Gazze'deki duruma dair bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

İsrail’in 28 Ağustos’ta başlayan saldırılarında Batı Şeria’da en az 40 Filistinli yaşamını yitirdi. 

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da baskınlarını sürdürdüğü belirtildi. İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde aralarında Filistin Televizyonunda çalışan Ali Dar Ali isimli gazeteci ile serbest bırakılan eski tutukluların da bulunduğu en az 16 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi. Böylece son 9 günde gözaltına alınanların sayısı 195’e yükseldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Putin: İstanbul anlaşması temelinde görüşmeye hazırız

SONRAKİ HABER

Macron’un "seçim darbesi" resmileşti: Sağcı ismi başbakan atadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa