06 Eylül 2024 12:40

Kayıtta yaşadıklarımız: "Eğitim herkese eşit ve parasız olmalı"

"Çoluk çocuğuna doğru dürüst kıyafet bile alamayan insanların okula 4-5 bin lira para verdiğini gördüm, yazık günah değil mi? Eğitim herkese eşit ve parasız olmalı."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Erkan Helvacı
İzmir

Ağustos ayının son haftası kardeşimin eşi kızını kayıt için Bornova'daki Şehit Teğmen Murat Arslantürk okuluna götürdü.

Müdür yardımcısı ile görüşünce kayıt yapmak için eline bir kağıt veriyor. Kağıtta bir adet mavi telli dosya, markası belirtilerek 3 paket A4 kağıdı, bir de Okul Aile Birliği hesabına ait iban numarası yazılı.

“İBAN'A ATACAK PARAM YOK'”

Müdür yardımcısı "Bu kağıttakileri hallet gel kaydını yapalım" diyor. Kardeşimin eşi beni aradı, "Durumum yok abi, okuldan bu kağıdı verdiler. İBAN'a atacak param yok. 3 top A4 ve dosya alacak param da yok" dedi.

Ben de “gel bir görüşelim beraber bakalım” dedim.

Beraber okula gittik, Müdür yardımcısı ile görüştük. Dedim ki “Siz burada 3 paket A4 kağıdı, bir dosya bir de İBAN yazmışsınız, Bu nedir konuyu anlamak için geldik" dedim.Müdür yardımcısı da bize, "Çocuğunuz bu okulda okuyacak, o A4 kağıtları ona ders verirken kullanacağız, dosyayı da onun için kullanacağız. İBAN'a da okula destek için para yatırılacak" dedi.Ben de "Bu okul devletin okulu özel okul değil. Neden bunları istiyorsunuz" dediğimde müdür "Okulun bazı ihtiyaçları oluyor, bunu Milli Eğitim karşılamadığından kaynaklı bunu biz buradan karşılıyoruz" dedi.

KAYIT PARASI ÖDEMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM

Ben bunları ödemeyeceğimi, bunların yasal olmadığını, benden para isteyemeyeceklerini, haksız bir şey olduğunu söyledim. O zaman "Tamam beyefendi biz kaydınızı yapalım" dediler ve yaptılar.Oysa ben okulun bahçesinde bulunan velilerle görüştügümde 3-4 bin hatta 5 bin lira veren bir sürü insanla karşılaştım. Herkes dert yanıyordu, "Niye verdiniz" dediğimde de "Biz o paraları vermezsek kaydımızı yapmayacaklarını söylediler, mecbur kaldık verdik" dediler.

DOLABINA ERZAK ALAMAYACAK İNSANLARDAN KAYIT PARASI ALINIYOR

Gerçekten içler acısı bir durum. Çoluk çocuğuna doğru dürüst kıyafet bile alamayan insanları okula 4-5 bin lira para verdiğini gördüm. Yazık günah değil mi? İsmini Okul Aile Birliği koymuşlar insanların varını yoğunu, dolabına erzak alacak paralarını sömürüyorlar. Gerçekten helal etmiyoruz. Bu konuda vicdan sahibi olan yetkilileri göreve çağırıyoruz. Eğitim herkese eşit ve parasız olmalı.

ÖNCEKİ HABER

Arhavi Emek ve Demokrasi Gücü Platformu'ndan adalet talebi

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen Malatya Şubesi: Belirlenen kayısı alım fiyatını kabul etmemiz beklenemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa