08 Eylül 2024 15:17

Reşit Kibar'ın katledilmesine Denizli'den tepki

Artvin Hopa’da ormanları yok etmek isteyenlerin silahlı saldırısı sonucu katleidlen Reşit Kibar için Denizli’den Büyük Menderes İnisiyatifi açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Denizli Büyük Menderes İnisiyatifi Artvin'de öldürülen Reşit Kibar için Candoğan Parkında basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya sendika ve siyasi parti temsilcileri destek verdi. BMİ adına açıklamayı okuyan Şenol Akyol Artvin'in Hopa ilçesinde ormanları yok etmek isteyenlerinsilahları saldırısı sonucunda doğa savunucularının arasında bulunan Reşit Kibar'ın katledildiğini belirterek öncesinde de tehditlere rağmen önlem alınmadığını ifade etti. Akyol devamında "Ülkemizin her tarafında yaşam alanları büyük bir sermaye kuşatması altında bu saldırılara karşı yaşam alanlarını savunanlar meşru mücadelelerini verirken bir yandan kovuk kuvvetlerinin şiddetine uğruyor diğer yandan devletin korunmasındaki şirketlerin sivil güvenlik güçlerinin saldırılarına maruz kalıyor" dedi.

Akyol devlet-sermaye işbirliğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti; "Canlı yaşamını koruma mücadelesi veren bizler bundan daha meşhur bir eylem alamayacağına inanıyor ve mücadelemizi yasal ve anayasal haklarımız temelinde veriyoruz bilinmesini isteriz ki doğaya insan yaşamına hiçbir saygısı olmayan yasa tanımayan gözü paradan başka hiçbir şey görmeyen ve örgütlü şebekelerin saldırıları bizlere hiçbir şekilde yıldırmayacaktır. Yaşam alanlarını korumak için mücadele ederken yine Hopa'da daha önce de yaşamdan koparılan Metin Lokumcu'yu Antalya'da katledilen Ali Ulvi ve Ayşin büyük nohutçu çiftini de unutmadık mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz. Katiller ve azmettiricileri derhal ortaya çıkarılmalı ve gereken cezaları verilmeli. Katledilen tüm yaşam savunucularını mücadelemizde yaşatacağız!" (Denizli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yunus Cem Çubukçu'dan "Zıt Kutuplar" | Kent ve doğa yaşamının gerilimine odaklanıyor

SONRAKİ HABER

Venedik Film Festivali sona erdi | Friedland “Filistinlilerin yanındayım” dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa