12 Eylül 2024 15:11

Akcanlar işçilerinin çocukları için başlatılan kırtasiye kampanyası sona erdi

Direnişteki Akcanlar Tekstil işçilerinin çocukları için başlatılan kırtasiye malzemesi kampanyası sona erdi; EMEP İl Örgütü hazırlanan okul ihtiyaçlarını fabrika önünde işçilere ulaştırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Akcanlar Tekstil’de yedili sisteme ve vergi kesintilerine karşı iş bırakan ve işten çıkarılan Akcanlar Tekstil İşçilerinin direnişi devam ediyor. Emek Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü, direnişteki işçilerin çocukları için başlattığı kırtasiye malzemesi kampanyasını sonlandırdı ve hazırlanan okul ihtiyaçlarını fabrika önünde işçilere ulaştırdı.

"ANTEPLİ İŞÇİLERLE BİRLİKTE ÖRGÜTLEDİK"

Fabrika önünde işçilere seslenen EMEP İl Yöneticisi Mesut Baylav, okulların açıldığını hatırlatıp, özellikle işçi ailelerin, çocukların okul ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin çok zor olduğuna değindi. Baylav, “Ama Akcanlar işçileri aynı zamanda direnişteler ve daha zorlu bir süreçten geçiyorlar. Bu kampanyayı bir haftadır Antep'te diğer fabrikalarda çalışan işçilerle birlikte örgütledik. Yani işçiler bir defter kalem kendi çocuklarına, bir defter kalem Akcanlar işçilerinin çocuklarına almış oldu. Yine diğer şehirlerden de dayanışma çağrısına ses verenler oldu” dedi.

Akcanlar işçilerinin bu süreçte çok şey öğrenip öğrettiğini ifade eden Baylav, “Sürecin başından beri parti olarak işçilerle birlikteyiz. İşçilerin mücadelesinin de yanında olmaya devam edeceğiz” diye belirtti. Baylav, bu süreçte emekten ve dayanışmadan yana tutum alarak kampanyaya destek veren demokratik kitle örgütlerine de teşekkür etti.

"DAYANIŞMANIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİLER"

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ise sürecin başından beri Emek Partisinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını söyleyerek, “Bugün de direnişteki işçilerin çocuklarının okul ihtiyaçları için böyle bir kampanya örgütlediler. Bu vesileyle tekrar teşekkür ediyoruz. Mücadele içinde, böyle bir direnişte dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdiler” dedi.

DİYARBAKIRLI İŞÇİLER DE KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Diyarbakırlı işçiler de Akcanlar Tekstil işçilerinin çocukları için kırtasiye malzemesi topladı.

Direnişleri devam eden Akcanlar Tekstil işçilerinin çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için Emek Partisinin dayanışma çağrısı üzerine Amed Fırın İşçileri Komitesi ve yemekhane işçileri, topladıkları kırtasiye malzemelerini Antep’e gönderdi.

Gıda-İş Sendikasında birleşen fırın işçileri adına Akcanlar Tekstil işçilerine dayanışma mesajlarını ileten Adem Demir, kendilerinin de haftada bir gün de olsa tatil günleri olsun diye, çalışma süreleri düşürülsün ve sigortalı olabilsinler diye mücadele ettiklerini hatırlattı.

Demir, “Gaziantep’te direnişte olan işçi kardeşlerimiz de 7 günlük çalışma sistemine karşı çıkmışlar. Direnişi takip ediyoruz. Bizim taleplerimizden birisi de hafta tatili. İşçi kardeşlerimizin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarına biz de bir miktar katkı vermek istedik. Fırın işçileri olarak topladığımız malzemeleri işçi kardeşlerimize gönderiyoruz. İşçinin işçiden başka dostu olmaz, bunu biliyoruz. Birleşen işçiler yenilmez. Direne direne kazanacağız” dedi.

Akcanlar Tekstil işçilerinin direnişini takip ettiklerini söyleyen yemekhane işçileri ise “Akcanlar İşçisi yalnız değildir” diyerek topladıkları kırtasiye malzemelerini Antep’e yolladı.

Bu dayanışmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken işçiler, “Çocuklarımızın ihtiyacı okulların açılmasıyla birlikte masrafları ile kendisini göstermeye başladı. Bir de hakları için direnen ve işten atılan işçi kardeşlerimizin durumunu düşününce bu dayanışmayı göstermek istedik. Gücümüzün yettiğince topladık. Dayanışma ile işçi kardeşlerimizin kazanacağına inanıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filistin Sağlık Bakanlığı: Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 703 Filistinli öldü

SONRAKİ HABER

Okul MESEM’den çıktı, öğrenciler okuldan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa