22 Eylül 2024 13:22
Son Güncellenme Tarihi: 22 Eylül 2024 15:25

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail'e ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne son 24 saatteki saldırılarında 40 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 3 aileye yönelik "katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 40 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 58 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'e ait savaş uçaklarının Gazze'de düzenlediği saldırılarda ise 11 kişi yaşamını yitirdi. Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'nda bir okula düzenlenen saldırıda ise 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda okulda hasar oluştu.

AA'nın hastane kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde El-Hikir bölgesinde bir evi bombaladı. Saldırıda 4 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

HAN YUNUS VE NUSAYRAT MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI

Güneyde yer alan Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi kaynakları, Refah kentinin kuzeyinde bir evin bombalanması sonucu 4 kişinin öldüğünü bildirdi. Han Yunus'un El-Berake Caddesi'ne düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı. Sivil savunma ekipleri, İsrail topçu birliklerinin, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa beldesine düzenlediği saldırıda 2 kişinin öldüğünü belirtti.

İsrail ordusuna ait "Quadcopter" dronların Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısına düzenlediği saldırıda da 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

İSRAİL'İN OKULA SALDIRISINDA 7 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'nda bir okula düzenlediği saldırıda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail savaş uçaklarının Şatı Mülteci Kampı'ndaki Kefr Kasım Okulu'na saldırı düzenlediğini, yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlenen hava saldırısında 7 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve yaralananların olduğunu ifade etti. Medya Ofisinin verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırı düzenlediği sığınma merkezi sayısı 182'ye ulaştı.

Öte yandan İsrail ordusu, yayımladığı açıklamada, dün Zeytun Mahallesi'nde binlerce sığınmacının barındığı okula düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi. Açıklamada okulun “Hamas’a ait olduğu ve komuta merkezi olarak kullanıldığı” iddiasına yer verildi. İsrail savaş uçaklarının, dün Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş binlerce kişinin sığındığı okulu bombalaması sonucu 13'ü çocuk 6'sı kadın 22 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

BATI ŞERİA'DA 2'Sİ ÇOCUK 5 KİŞİ YARALANDI

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan 5 kişiye ilk müdahalenin yapıldığı belirtildi. Yaralılar arasında 13 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğun da bulunduğu aktarıldı. Çocuklardan birinin ayağından vurulduğu ve yaralıların tümünün hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail özel kuvvetleri, Nablus kentinin Eski Şehir bölgesine baskın düzenledi. Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgede şiddetli patlama ve silah sesleri duyuldu. İsrail güçleri, Nablus kenti yakınlarındaki Huvvara ve Beyt Furik kontrol noktalarından kente askeri takviye yaptı.

CAN KAYBI 41 BİN 391'E YÜKSELDİ

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere en az 41 bin 391 Filistinli öldü, 95 bin 760 kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 716 Filistinli hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Norveç’te ırkçı SİAN grubu Kur'an yaktı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da boya fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa