24 Eylül 2024 15:15

Bakan "yemek vereceğiz" demişti | Hatay'da okul öncesine yemek yok

Bakan Yusuf Tekin okul öncesi eğitimde ve taşımalı eğitimde ücretsiz yemek uygulamasının devam edeceğini söyledi ama Eğitim Sen Hatay’da okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek verilmediğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Hatay

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki okul öncesi eğitimde ve taşımalı eğitimdeki ücretsiz yemek uygulamasının devam edeceğini söylemişti ama Eğitim Sen Hatay Şubesi okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek verilmediğini belirtti.

Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’da devlet okullarına bağlı okul öncesi eğitimde bir öğün ücretsiz yemek verilmediğini belirtti. Deprem bölgesine çok kısa süre için verilen yemeğin artık verilmediğini belirten Tıraş, "Eğitim yılında 3’üncü haftaya giriyoruz ancak diğer sorunlar olduğu gibi beslenme sorunu da çözülmedi. Yetkililer bazen deprem bölgesinde öğrencilere yemek verildiği yönünde açıklamalar yapıyor ancak bu doğru değil. Bizim hala en güncel taleplerimizden biri, tüm öğrencilere ücretsiz okul yemeği ve temiz içme suyu verilmesidir" dedi.

Beslenme olmayınca öğrencilerin öğrenme güçlüğü yaşadığına dikkat çeken Tıraş, "Bakan geçen gün ücretsiz okul yemeği ve su veremeyeceğini söyledi ama okullar ona göre dizayn edilebilir. Beslenme temel bir haktır, hem sağlık açısından hem de eğitim açısından” dedi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünü aradığımızda bakanlık yetkililerine ulaşamadık.

ÖNCEKİ HABER

Net sıfır hedefli şirket sayısı arttı ama faydası tartışılır

SONRAKİ HABER

Görevli yok, okullar pis, veliler endişeli | Sınıfta hijyen, kapıda güvenlik yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa