25 Eylül 2024 05:33

Olmayan belgeyle okul değiştirmede geri adım

Ankara'da MESEM kapsamında kayıtlı oldukları meslek lisesinden 18 yaşını doldurdukları için gönderilmek istenen öğrencilerin birlik olması ve böyle bir yönetmelik olmaması yönetime geri adım attırdı.

Olmayan belgeyle okul değiştirmede geri adım

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Demir KAYA
Ankara

Ankara Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mesleki eğitim merkezi (MESEM) kapsamında okuyan ama 18 yaşını geçtiği için okul değiştirmeye zorlanan öğrenciler ve velilerin tepkisi sonuç verdi. Velilerin, okul yönetimiyle yaptığı görüşmede bu uygulamaya ilişkin yeni bir yönetmelik ve belge olmadığı ortaya çıktı. Okulda eğitime devam edecek olan öğrenciler birlikte hareket ettikleri için kazandıklarını söyledi.

Okuldan gönderileceklerini ilk duyduğunda çok sinirlendiğini, okul yönetimiyle görüştükten sonra ilk iş olarak arkadaşlarına ulaştığını anlatan MESEM öğrencisi “Kendi aramızda ve ailelerimizle ne yapabiliriz onu konuştuk. Çoğumuzun ailesi işçi olduğu için bir araya getirmek zor oldu. Sonra da Evrensel gazetesini arayıp bu haksızlığı anlatıp, haber yaptık” dedi. Haberin yapılmasından sonra müdürün odasına gittiklerinde gazete haberinin çıktısını masada gördüklerini anlatan öğrenci “Hem ellerinde uygulamaya ilişkin belge olmaması hem de gazetede haber çıkması okul yönetimini sıkıştırdı diye düşünüyorum. Şimdilik okulda kalıyoruz gibi gözüküyor” dedi. Bir başka öğrenci ise okul yönetiminin de birçok şeyden haberi olmadığını belirterek “Bir araya gelerek onları da haberdar etmiş olduk. Haberin yapılması da geri adımda çok etkili oldu” dedi.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et