27 Eylül 2024 15:53

DEM Partili Türkoğlu: "Yüzyılın Kadın İstihdam Projesi" dedikleri kadınları sömürü projesidir

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "Yüzyılın Kadın İstihdam Projesi dedikleri kadınları sömürü projesidir" diye konuştu.

Fotoğraf: DEM Parti basın

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, kadın yoksulluğu ve istihdamı konusundaki güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkoğlu, iktidarın kadınlarıa sunduğu vaatlerin gerçekliği yansıtmadığını belirtti.

Konuşmasında kadın yoksulluğu ve işsizliğinin derinleştiğine dikkat çeken Türkoğlu, "Biz kadınlar bu iktidardan çözüm bekleyen bir yerde değiliz ama hırsızlıklarına da göz yumacak değiliz. Kadınlara sunulan her vaat, geleceksizlik üzerindendir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ‘Yüzyılın Kadın İstihdam Projesi’ dediği şey, aslında kadınların güvencesiz ve esnek çalışma koşullarında kısa vadeli istihdamının ve sömürüsünün projesidir,” dedi. Türkoğlu, projenin destek süresinin üç ay ile sınırlı olduğunu, sonrasında ise kadınların geleceğinin patronların insafına bırakıldığını söyledi.

Türkoğlu, İŞ-KUR aracılığıyla gerçekleştirilen kadın istihdamı projelerinin, kadınları güvencesiz ve esnek çalışma koşullarına zorladığını ve bağımlı hale getirdiğini vurguladı. “Biz kadınlara sunulan bu güvencesizliği de işsizliği de kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ'DEKİ EMEKÇİ KADINLARLA DAYANIŞMA

Halide Türkoğlu, Karadeniz’deki çay işçisi kadınların yaşadığı sorunlara da değinerek, “Artvin’de çay işçisi kadınlarla bir araya geldik. Kadınlar, emeğinin karşılığını alamadıklarını, hayat pahalılığı nedeniyle ikinci bir iş yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bir ton çayın en az 25 bin lira olması gerektiğini ifade eden kadınların taleplerini duyurmak için buradayız. Yetkililer derhal çay üreticisi kadınların taleplerini yerine getirmeli ve gerekli destekler sunulmalıdır” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Özçağdaş, Bakan Tekin'e Sayıştay raporlarına yansıyan MESEM tespitlerini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa