01 Ekim 2024 17:28

Kent Lokantası önünde yoksulluğa tepki: Sömüre sömüre kemikte ilik kalmadı

Çapa'da Kent Lokantası önünde bekleyen vatandaşlar ekonomi politikasına tepki gösterdi. Vatandaşlar "Sömüre sömüre milletin kemiklerinde ilik kalmadı" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Temel gıda fiyatlarına uygulanan zamlar arttıkça Kent Lokantaları önündeki kuyruklar uzuyor.

İstanbul Çapa'daki lokanta önünde kuyrukta bekleyenler vatandaşlar ANKA Haber Ajansına konuştu.

Elfida Etiman, "Mehmet Şimşek masal anlatıyor. Bana masal anlatma Mehmet Bey. Milleti kandırıyorlar, oyun oynuyorlar" derken; Orhan Eşkin ise "Sömüre sömüre milletin kemiklerinde ilik kalmadı” ifadelerini kullandı.

Gültekin Kaya, “Kent lokantasında yemek ucuza geliyor. Hem emekliye hem de öğrenciye hitap ediyor. O yüzden iyi. Emekliyim, 2 bin 500 lira zam verdi. Emekli olsan ne olacak? 25 senedir emekliyim aldığım para 14 bin lira. Enflasyon da düşmeyecek, tek haneye de düşmeyecek. Onu daha çok bekleriz. Bizim çocuklarımız, torunlarımız görsün yine bize yeter” dedi.

“Maddi sıkıntılar olmasa bu kuyrukta bizim ne işimiz var” diyen Cahit Kangal “Dışarıda ucuz ve uygun fiyatlar olsa, aldığım para güzel olsa bu kuyruğa girmeye gerek yok. Ama bize bunu layık gördüler. Daha fazla söylemeyeyim. Hiç hapse girmedim, bundan sonra da girmeyelim. Ben Mehmet Şimşek'e inanmıyorum. Benim kesinlikle onların söylediklerine şu kadarcık bile güvenim yok” ifadelerini kullandı.

Sırada bekleyen bir başka vatandaş ise “Benim burada hastam var. O yüzden Kent Lokantası’nda yemek yiyorum. Ama okulların, üniversitelerin olduğu böyle yerler için çok önemli. Mehmet Şimşek bu zamana kadar neden düzeltmemiş? Ben mi yıktım bu memleketi? Yıkan onlar” diyerek tepkisini dile getirdi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Yaptırım olmadıkça İsrail barbarlığı durmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa