06 Ekim 2024 14:00

Yerlikaya’dan "Discord" açıklaması: Bir kişi gözaltına alındı

"Discord" adlı uygulamada kız çocuklarına yönelik tehdit, şantaj, zorbalık ve cinsel istismar iddiaları gündeme geldi. Bakan Yerlikaya bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Discord logosu

Paylaş

İki günde 4 kadın katledilirken, "Discord" isimli uygulamada kız çocuklarına yönelik istismar iddiaları gündeme geldi.

Discord adlı uygulamada kaydedildiği ve bir kız çocuğunun bir grup tarafından tehdit edilerek kendisine zarar vermeye zorlandığı belirtilen video ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı benzer durumlarını yaşadığını dile getirdi. Kullanıcı isimlerinin başına “901” koyarak birbirleriyle haberleştikleri iddia edilen bir grup erkek, reşit olmayan kız çocuklarının bilgilerini ele geçirerek tehdit ediyor. Kız çocuklarını tehdit ederek çeşitli videolarını ele geçiren, kız çocuklarından kendisine zarar vermesini isteyen bir grup erkek bu videoları Discord aracılığı ile yayımlayarak para kazanıyor. 

Bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından pek çok kadın sosyal medyada benzer durumları yaşadığını, polise başvurduğunu ancak sonuç alamadığını paylaştı. Pek çok kadın, mahkemesinin sürdüğünü anlattı, kadınlar çareyi sosyal medyada sesini duyurmaya çalışarak aradı. 

"BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yayımlanan görüntünün ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki 'Bir Program' üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir. E.N.B. adlı çocuğun 'tehdit ve şantaja maruz kaldığı' sözde görüntüleri, 'Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon' yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İki günde dört kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa