07 Ekim 2024 16:17

Gazeteciler bu hafta da adliyede olacak | Suçlamalar benzer

Bu hafta pek çok gazeteci bir kez daha yazdıkları haberler ve yazılar ile sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıkacak.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş / Evrensel

Paylaş

Aralarında Can Ataklı, Barış Terkoğlu, Pınar Gayıp gibi gazetecilerin bulunduğu pek çok gazeteci bu hafta hakim karşısına çıkacak. Gazetecilerin yargılanma sebepleri arasında ise “Örgüt propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” gibi iddialar var.

Kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla düzenlenen nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle 8 yıldır yargılaması devam eden gazetecilerin davası var. Yarın (8 Ekim, Salı) saat 10.30’da Hüseyin Aykol, Ayşe Batumlu Kaya, Eren Keskin ve Reyhan Çapan’ın “Örgüt propagandası yapmak” ve "suç işlemeye alenen tahrik" iddiasıyla yargılanmasına devam edilecek. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın dokuzuncu celsesi görülecek. 14.30’da ise Gazeteci Pınar Gayıp’ın, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın 17’inci duruşması, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

9 Ekim Çarşamba saat 10.40’da Gazeteci Pelin Özkaptan hakkında, “Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın duruşması görülecek.

BATUM’UN İKİ DAVASI AYNI GÜN

MLSA’nın haberine göre; 10 Ekim Perşembe günü ise Gazeteci Sedat Yılmaz’ın beraat ettiği davada 230 gün tutuklu kalması nedeniyle, Maliye Hazinesine karşı açtığı tazminat davası, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Perşembe günü ayrıca Gazeteci Mehmet Ali Ertaş’ın, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı dava var.

Rüstem Batum’un, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla yargılandığı davanın 14’üncü duruşması, İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Aynı gün saat 11.00’de yine Rüstem Batum’un “Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama (TCK 301)" suçlamasıyla açılan davanın 23’üncü duruşması, İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

BAŞSAVCI İSMİ YAZMAK, HAKARET SAYILIYOR

Aynı gün, Pençe-Kilit harekatı bölgesindeki çatışmada hayatını kaybeden bir askerin babasıyla ilgili sözleri üzerine hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla dava açılan Can Ataklı’nın yargılanmasına devam edilecek.

Gazeteci Barış Terkoğlu’nun, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun şikayeti üzerine, “kamu görevlisine alenen hakaret” iddiasıyla yargılandığı dava da perşembe günü.

11 Ekim Cuma günü ise Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 7’si tutuklu 15 kamu görevlisinin yeniden yargılandığı davanın 7. duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Organize bir şekilde yoksulluğa mahkum ediliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa