07 Ekim 2024 16:37

MGK Kürt Gazeteciler Günü'nü kutladı: "Mücadelemizi sürdüreceğiz"

Kürt Kadın Gazeteciler Günü’nde yapılan yazılı açıklamada “Bu mücadele, kadınların medyada ve toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri almalarının önemini vurguluyor” ifadeleri kullanıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

MezpotamtaKadın Gazeteciler Derneği; Özgür Gündem gazetesinin ilk kadın Genel Yayın Yönetmeni Gurbetelli Ersöz’ün yaşamını yitirişinin yıl dönümü olan 8 Ekim’deki Kürt Kadın Gazeteciler Günü’nde yaptığı yazılı açıklamada “Günümüzde, baskılara, gözaltılara, tutuklamalara rağmen gerçeğin peşinde koşan kadın gazeteciler, medyanın eril diline karşı direnişlerini sürdürüyor” denildi.

8 Ekim 1997’de yaşamını yitiren Gurbetelli Ersöz’ün anısına, Kürt kadın gazetecilerin, basında kadın varlığını ve sesini güçlendirmek için mücadelelerini sürdürdükleri belirtilen açıklamada “Bu mücadele, kadınların medyada ve toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri almalarının önemini vurguluyor” denildi.

‘BU ATEŞ SİZİ DE YAKAR’ MANŞETİ

Açıklamanın devamında, ‘Bu ateş sizi de yakar’ diyerek, gerçekleri haykıran Gurbetelli Ersöz’ün bıraktığı mirasın, gazetecilerin cesaretini ve inancını beslemeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada “Sahada baskı ve tehditlerle karşı karşıya kalan Kürt kadın gazeteciler, özgür basının varlığını sürdürmek için büyük bir özveriyle çalışıyor” denilirken Gazeteci Rabia Önver’in Hakkâri’de yaptığı haberler nedeniyle baskılara maruz kaldığına dikkat çekildi.

‘MİRASI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ’

Açıklamada ayrıca Süleymaniye’de 23 Ağustos’ta öldürülen Gazeteciler Gulistan Tara ile Hero Bahaddîn ile 4 Ekim 2022’de öldürülen Gazeteci Nagihan Akarsel de anıldı. Son olarak MGK’nin 7 Ekim 2023’te kurulduğu hatırlatılarak, “MKG, kadın gazetecilerin özgür basın mücadelesinde daha etkin yer alması için çalışmalarını sürdürecek ve onların sesini her alanda duyurmaya devam edecektir. MKG'nin kuruluşu, Kürt kadın gazetecilerin hakikat arayışındaki cesur ve kararlı duruşunun bir sembolü olarak bu mirası geleceğe taşıyacaktır” ifadelerine yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler bu hafta da adliyede olacak | Suçlamalar benzer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa