11 Ekim 2024 12:19

Ayhan Bora Kaplan davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Ayhan Bora Kaplan ve Fethi Koyuncu hakkında "örgüt kurma ve yönetmekten" ceza istendi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

61 sanıklı Bora Kaplan suç örgütü davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Ayhan Bora Kaplan ve Fethi Koyuncu hakkında "örgüt kurma ve yönetmekten" ceza istedi. 15 sanık hakında beraat talep etti. Duruşma, sanıkların esas hakkında mütalaaya karşı savunmalarını yapması için 11 Kasım'a bırakıldı.

12punto'dan Müyesser Yıldız'ın haberine göre 61 sanıklı Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Ayhan Bora Kaplan ve Kaplan'ın sağ kolu olduğu belirtilen Fethi Koyuncu hakkında örgüt kurma ve yönetmekten cezalandırılmalarını istedi. 15 sanık hakında beraat talep edildi. Ayhan Bora Kaplan ve Fethi Koyuncu hakkında silahlı örgüt kurma ve yönetmekten birer ağırlaştırılmış müebbet ve 110 yıl hapis cezası istendi. Diğer sanıkların büyük bölümünün ise örgüt üyeliğinden cezalandırılmaları talep edildi. Savcının itiraz üzerine bir üst mahkemenin tahliyesine karar verdiği 4 sanığın hükümle birlikte tutuklanmaları talebinde bulunması dikkat çekti.

Duruşma, sanıkların esas hakkında mütalaaya karşı savunmalarını yapması için 11 Kasım'a bırakıldı.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının son duruşması 16 Eylül'de yapılmıştı. Reddi hakim talebinde bulunan Ayhan Bora Kaplan'ın avukatları, mahkeme başkanı ve üyelerinin yerine başka bir heyetin atanmasını istemişti. Kaplan’ın avukatlarının reddi hâkim talebi “Kaplan müdafilerinin ret istemlerinin süresinde yapılmadığı, ret istemlerinin delillerin bulunmadığı ve ret taleplerinin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı” gerekçesiyle reddedilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

GıdaMO İzmir Şube Başkanı Kırım: ifşa yetmez, firmalara uygulanan yaptırımlar açıklansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa