11 Ekim 2024 13:53

Defne’de yurttaşların zeytin ağaçları hukuksuzca sökülmeye devam ediyor

Hatay'da Çekmece mahallesinde TOKİ konutlarına gidecek yol için zeytin ağaçları hukuksuzca yerinden sökülüyor. Ballıöz mahallesinin ardından kıyım Çekmece'de devam ederken, yurttaşlar ise direniyor.

Fotoğraf: Çiğdem Arslan

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Hatay

Defne’nin Çekmece mahallesinde, TOKİ’ye gidecek yol için yapılan çalışma nedeniyle zeytin ağaçları sökülüyor. 81 gündür ellerinde yetki ve kamulaştırma olmadan şirket kıyıma devam ediyor.

Ballıöz mahallesinde TOKİ’ye giden yol için hiçbir yetki olmadan, hukuksuzca sökülen zeytin ağaçlarını korumak için mücadele eden Çiğdem Arslan bir taraftan mücadelesini büyütürken diğer taraftan zeytin ağaçlarının katliamının sürdüğünü duyurdu.

Çekmece mahallesinde yine aynı şirket olan SNH İnşaat AŞ. tarafından iş makinelerinin zeytinlik alana girdiği, ellerinde yetki olmadan ağaçları yerlerinden ettiğini söyleyen Çiğdem Arslan, emniyet güçlerinin ise yine tutanak tutmadığını ifade etti.

Çiğdem Arslan, hukuksuzca süren bu kıyımı ise şu sözleriyle duyurdu, "Günlerdir bu hukuksuzluğu anlatmaya çalıştım ve bu alandaki ağaçların katliama uğrayacağını beyan ettim. Ancak ne yazık ki sesimi yine duyan olmadı. Az önce makineyi durdurduk, ancak emniyette hiçbir işlem yapılmadan vatandaş gönderildi. Biz bu alandayız. Buradan tüm siyasilere şunu söylemek istiyorum, burası deprem bölgesi ve gaspvari yöntemler devam ediyor. Bize ne zaman sahip çıkacaksınız? Biz bu alanda direnmeye devam ediyoruz. Tüm vatandaşları bu alanda birlik olmaya davet ediyorum."

Arslan, öte yandan şirket çalışanların mahalledeki vatandaşları ikna etmeye çalıştığını ancak direneceklerini kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Florida'yı vuran Milton Kasırgası'nda en az 14 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tarım arazisi, incir bahçeleri JES ve madene feda edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa