13 Ekim 2024 16:32

Özgür Özel: Erken seçim yoksa adayınız kim?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kasım 2025'e kadar erken seçime gidilmezse Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmayacağını söyleyerek, “Adayınız kim?” diye sordu.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’da katıldığı İl Başkanları Toplantısı'nda, iktidara erken seçim çağrılarını yineledi.

İktidar erken seçime yanaşmazsa aday sorunu yaşanacağını ifade eden Özel, “Sayın Erdoğan, seneye kasımda erken seçime ‘varım’ demiyorsa ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir. Ve YSK'nin kararına göre bile bu ikinci dönemi ve eğer bu dönemde 360 kişi oy vermeyecekse seçim öne alınamayacak ve aday olamayacak demektir. O zaman madem ki erken seçimden kaçıyor, bir adaya ihtiyacı var demektir. Madem ki erken seçimden kaçıyorsunuz, AK Parti kimi çıkaracak bizim karşımıza? Adayımız Tayyip Erdoğan diyorlarsa son tarih Kasım 2025. Erken seçimden kaçıyorlarsa o zaman bir isim söylesinler” diye konuştu.

"CHP’DE ADAY TARTIŞMASI TUZAK"

Öte yandan CHP’nin erkenden aday tartışmasına çekilerek tuzak kurulmak istendiğini anlatan Özel, “Bizim bir aday sorunumuz yok. Günü gelince, sadece genel başkan, Parti Meclisi, milletvekili grubu değil; bütün üyelerimizle, belki onu da aşan bir şekilde oturur adayın kim olacağına hep birlikte karar veririz, en doğru adayı belirleriz ve Türkiye'yi içinde bulunduğu sıkıntılardan biz kurtarırız. Bu konuda biz kendimize de birbirimize de güveniyoruz” diye konuştu.

"FAİL EDOĞAN VE BAHÇELİ"

Kadın ve çocuk cinayetlerine ilişkin de iktidara tepki gösteren Özel, “Şimdi çıkmış diyorlar ki ‘Cezasızlık kültürünün egemen olmasına izin veremeyiz.’ Bu cezasızlık kültürünü kim çıkardı? Bu varsa, bu kültürün iki müsebbibi var. Bunlardan birisi savcı gibi talep eden Sayın Bahçeli. Her türden kriminal tipi görüyor, af talep ediyor. İkincisi de Bahçeli'nin talebini uygun görüp talimatı veren Erdoğan. Bugün cezasızlık kültürünün faili Bahçeli ile Erdoğan'dır. Tüm faillerin aramızda dolaşmasının sebebi Bahçeli ile Erdoğan'ın yarattıkları cezasızlık kültürüdür” dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetine ilişkin polisin delil incelemesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa