13 Ekim 2024 21:23

Fatihli Kadınlar: Gerçek adalet için mücadeleye devam edeceğiz

Fatihli Kadınlar, erkek şiddetine karşı düzenledikleri basın açıklamasında, son dönemde katledilen kadınları anarak "Kadın cinayetleri politiktir" dedi.

Fotoğraf: Fatihli Kadınlar

Paylaş

Fatihli Kadınlar, erkek şiddetine karşı sokaklarda seslerini yükseltmeye devam etti. Fatihli Kadınlar, geçtiğimiz haftalarda katledilen kadınları anmak ve erkek şiddetine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"ERKEK VURUYOR, DEVLET KORUYOR"

4 Ekim’de Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil, 10 Ekim’de Erhan Önala tarafından öldürülen Berivan Önala, İzmir'de Serkan Yıldız tarafından öldürülen Özge Polat ve Mersin’de KYK yurdu önünde cinsel saldırıya uğrayan iki kadın arkadaşları için toplandıklarını belirten Fatihli Kadınlar, "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganı attı.

Basın açıklamasında, 2024'ün başından bu yana "bilinen" 298 kadının erkekler tarafından katledildiği ifade edilirken, devletin ve yargının faillere cezasızlık politikası uyguladığı vurgulandı. Açıklamada, karakollardan elini kolunu sallayarak çıkan erkeklerin kadınları katletmeye devam ettiği belirtilerek, "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganları atıldı.

"KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR"

Fatihli Kadınlar, erkek şiddetinin münferit olaylar olarak değil, erkek egemen düzenin bir sonucu olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin, kadınların mücadelesiyle elde edilen kazanımların gasbedilmesinin ve şiddet uygulayanların serbest bırakılmasının failleri cesaretlendirdiğini dile getiren grup, hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi.

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Kadınlar, erkek şiddeti karşısında korkmadan, susmadan mücadele edeceklerini ve şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşam için sokaklarda var olma haklarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı. "Bu sokaklar, meydanlar bizim" diyerek isyanlarını yükselten Fatihli Kadınlar, dayanışmanın yaşatacağını ve mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

"JİN JİYAN AZADİ"

Açıklama, "Jin, jiyan, azadi" ve "Yaşasın kadın dayanışması!" sloganlarıyla son buldu. Fatihli Kadınlar, erkek şiddetine maruz bırakılan İkbal, Ayşegül, Özge, Berivan ve tüm kadınlar için adalet arayışlarının devam edeceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DFG ve MKG’den gazetecilerin darbedilmesine tepki: Suç duyurusunda bulunacağız

SONRAKİ HABER

İsrail'de askeri üsse düzenlenen İHA saldırısında 67 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa