Kesinti tarihi belli oldu: Kredi kartı iptal edilse dahi fon kesintisi iade edilmeyecek
Meclis'e sunulan torba yasa teklifine göre, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarından yıllık 750 liralık kesinti yapılacak ve kart iptal edilse dahi kesinti iade edilmeyecek.
![Kesinti tarihi belli oldu: Kredi kartı iptal edilse dahi fon kesintisi iade edilmeyecek](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/143474.jpg)
Fotoğraf: Pixabay
Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan torba yasa teklifi ile Savunma Sanayi Fonu’na gelir sağlamak amacıyla limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartlarından her bir kart başına yıllık 750 lira kesinti yapılacak.
Torba yasa teklifine göre: 750 liralık kesinti, kredi kartı çıkaran kuruluşlar tarafından her yılın ocak ayının 5’inci günü itibarıyla kart hamilinin hesabına yansıtılacak.
İlgili dönem hesap ekstresinde gösterilecek. Kart hamilinden tahsil edilen tutar, tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilecek. Bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenecek.
Ek kartlar ve fiziki olmayan kartlardan pay alınmayacak.
Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık kesinti, kart iptal edilse de iade edilmeyecek.
Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde ise ilgili yıl için kesinti yapılmışsa ayrıca bir kesinti daha yapılmayacak.
Torba teklifle getirilen kesintiler her yıl Yeniden Değerleme Oranı'nda artırılacak. (EKONOMİ SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et