DÜKTA öğrencileri tiyatro ile kadına şiddete dikkat çekti: "Bizler bir oldukça güzel günler göreceğiz"

Dicle Üniversitesi Kolektif Tiyatro Atölyesi üyeleri kadın cinayetlerine dikkat çekmek için kampüste bir gösteri düzenledi. Üyeler, “Bizler bir oldukça ve susmadıkça güzel günler göreceğiz” dedi

14 Ekim 2024 17:13
Paylaş

Dicle Üniversitesi Kolektif Tiyatro Atölyesi (DÜKTA) üyeleri üniversitenin eski öğrenci işlerinde kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çeken bir drama gösterisi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yoğun olduğu saatlerde masalara dağılan topluluk üyeleri, masalardan kalkıp öğrencilere seslenerek oyunlarını sergiledi. Kadına yönelik şiddeti protesto eden öğrenciler, oyun sonrası kısa bir sesleniş yaptı. Kendilerini tanıtan topluluk üyeleri, “Bizler son dönemlerde yaşadığımız ve hepimizi sarsan olaylara karşı tepkimizi sanatımızla vermek istedik. Çok iyi bildiğimiz bir şey var ki bizler bir oldukça, yaşananları unutmadıkça, birbirimize kenetlenip tepkimizi elimizden geldiğince gösterdikçe ve susmadıkça güzel günler göreceğiz” dedi.

Topluluk üyeleri, “Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz haberlerini duymadığımız, bir kız kardeşimizi daha kayıp olarak aramadığımız günlere uyanmak istiyoruz. Sanatımızla da buna dikkat çekmek istedik, hepinize teşekkür ederiz” açıklamasıyla doğaçlama tiyatrolarını sonlandırdı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Netanyahu'ya "Guterres" tepkisi

SONRAKİ HABER

AKP’li Midyat Belediyesinde 60 milyon liralık vurgun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa