15 Ekim 2024 13:29

İsrail Lübnan'da sağlık merkezine saldırdı: 3 sağlık çalışanı öldü  

İsrail'in Lübnan'da bir sağlık merkezine düzenlediği saldırıda 3 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.  

Fotoğraf: Ramiz Dallah/AA

Paylaş

İsrail'in Lübnan'ın güney ve kuzeyine hava saldırıları devam ederken, Batı Bekaa bölgesinde bir sağlık merkezine düzenlenen hava saldırısında 3 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları dün akşam Batı Bekaa'da bir sağlık merkezini bombaladı. Saldırıda 3 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. Bombardıman nedeniyle sağlık merkezi kullanılamaz hale geldi.

Lübnan'ın güneyinde İklim et-Tuffah bölgesinde bir eve düzenlenen hava saldırısında kamu çalışanı olduğu belirtilen Muhammed Hasan Muşavrib ile eşi ve 2 çocuğu yaşamını yitirdi. NNA'nın aktardığına göre, Lübnan'da kamu iletişim şirketinde çalışan Muşavrib İsrail saldırısında zarar gören telefon şebekesindeki arızayı gidermek için beldede bulunuyordu.

HİZBULLAH İSRAİL MEVZİLERİNİ HEDEF ALDI

Öte yandan Hizbullah Lübnan'ın güney sınırı yakınındaki El-Merc ve Hale Verde bölgeleri başta olmak üzere İsrail askerlerinin toplandığı birçok noktayı füzelerle hedef aldığını duyurdu. Lübnan'ın güneyindeki Rab Selasin beldesi çevresine girmeye çalışan İsrail piyade birlikleri ile Hizbullah arasında çıkan çatışmaların hala sürdüğü aktarıldı. İşgal altında bulunan Şeba Çiftlikleri'ndeki Es-Sedane ve Bereke En-Nakar bölgelerindeki İsrail askerlerinin de hedef alındığı kaydedildi. Lübnan'ın güney sınırı yakınında bulunan İsrail'in Kiryat Şimona bölgesinin de hedef alındığı bildirildi.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırısı başlattı. Lübnan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen İsrail saldırılarında 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 309 kişi öldü, 10 bin 782 kişi yaralandı.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da 100 binlerce kişinin yerinden edildiği değerlendiriliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 430 binden fazlasının Suriye'ye göç ettiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çorum'da Zehra Gümüş’ü öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet

SONRAKİ HABER

İddia: Tel Aviv'deki saldırı girişimi Türkiye'deki Hamas ofisinde planlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa