17 Ekim 2024 11:11

Kuzey Kore, Güney Kore'yi ilk kez 'düşman devlet' olarak tanımladı

Kuzey Kore, anayasa değişikliğiyle Güney Kore'yi ilk kez "düşman devlet" olarak tanımladı.

Kuzey Kore (solda) ve Güney Kore bayrağı (sağda) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) Merkezi Haber Ajansı (KCNA), yapılan anayasa değişikliği ile Güney Kore'nin ilk kez "açık bir şekilde düşman devlet" olarak tanımlandığını bildirdi.

Güney Kore ile son dönemlerde gerilim tırmanırken, Kuzey Kore bir anayasa değişikliği yaptı. KCNA'nın haberine göre, bu değişiklikle Güney Kore ilk kez "açık bir şekilde düşman devlet" olarak tanımlandı.

Kuzey Kore'nin iki ülkeyi birbirine bağlayan yolların bir kısmını 15 Ekim'de kapatmasına da değinilen haberde, bunun anayasa değişikliğine uygun şekilde "kaçınılmaz ve meşru" tedbirler olduğu savunuldu.

Haberde açıklamasına yer verilen Kuzey Kore Savunma Bakanlığından bir sözcü Pyongyang'ın güney sınırlarını "kalıcı olarak güçlendirmek için önlemler almayı sürdüreceğini" söyledi

GÜNEY KORE KINADI

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, "birleşme karşıtı" olarak nitelenen "düşman devlet" tanımlaması kınandı. Açıklamada ayrıca, "Kuzey'in provokasyonlarına güçlü bir şekilde karşılık verileceği" söylendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’den kamu işçileri: Bu miting sözleşmelere hazırlığın başlangıcı olmalı

SONRAKİ HABER

Elon Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına son 3 ayda 75 milyon dolar bağış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa