17 Ekim 2024 11:54

Meryem Çap’ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İstanbul Bayrampaşa’da evli olduğu Meryem Çap’ı öldüren Şeyhmus Çap’a "eşe karşı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

İstanbul Bayrampaşa'da eşini silahla öldüren sanık Şeyhmus Çap, "eşe karşı kasten öldürmek" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Meryem Çap'ın annesi Nuray Arslan, babası Ağcabal Arslan ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Şeyhmus Çap ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Sanık Şeyhmus Çap, cinayetten dolayı üzgün olduğunu, kasıtlı hareket etmediğini iddia etti.

Duruşmada söz alan müştekiler Nuray ve Ağcabal Aslan, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Şeyhmus Çap'ı "eşe ve kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada indirim uygulamayan heyet, sanığı ayrıca "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum etti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede de sanığın, "eşe karşı kasten öldürmek", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenmişti.

İddianamede, 22 Ağustos 2023'te Bayrampaşa, Kartaltepe Mahallesi, Ankara Caddesi'ndeki olayın, bir çocuğun pencerede ağlarken görüldüğü ihbarıyla ortaya çıktığı, polisin duvara dayalı halde yaralı olarak bulduğu Meryem Çap'ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Oturdukları evde tartıştığı eşine silahla 5 kez ateş ettikten sonra kaçan Şeyhmus Çap'ın, olaydan üç gün sonra Esenler'de yakalandığı kaydediliyor. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi garların metrekaresi 330 TL

SONRAKİ HABER

Tamir ettiği TIR rampasının altında kalan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa