18 Ekim 2024 15:50
/
Güncelleme: 15:04

TBMM'nin 2025 yılı bütçe görüşme takvimi belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 22 Ekim Salı günü komisyonda sunum yapacak. Komisyondaki görüşmeler 29 Kasım'da tamamlanacak. Bütçe, aralık ayı başında Genel Kurul'a gelecek.

TBMM'nin 2025 yılı bütçe görüşme takvimi belli oldu

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Meclisin 2025 yılı bütçesine ilişkin görüşme takvimi belli oldu.

Meclis Başkanlığına dün sunulan 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Belirlenen takvime göre, bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporlarının komisyondaki müzakerelerinin bir ay sürmesi öngörülüyor.

YILMAZ'IN SUNUMUNUN ARDINDAN 1 HAFTALIK ARA

Programa göre, bütçe görüşmelerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'ne ilişkin 22 Ekim'de yapacağı sunumla başlanacak.

Bütçe sunumunun ardından üyelerin hazırlıkları için komisyon çalışmalarına bir hafta ara verilecek.

KOMİSYONDAKİ GÖRÜŞMELER 29 KASIM'DA TAMAMLANACAK

Plan ve Bütçe Komisyonunda 30 Ekim Çarşamba günü bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler yapılacak, bakanlık ve kurumların 2025 yılı bütçe görüşmeleri 29 Kasım Cuma günü tamamlanacak.

Komisyonda, kamu idarelerinin 2025 yılı bütçelerinin görüşme takvimi şöyle:

  • 31 Ekim Perşembe: TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Sayıştay
  • 5 Kasım Salı: Gençlik ve Spor Bakanlığı
  • 6 Kasım Çarşamba: Tarım ve Orman Bakanlığı
  • 7 Kasım Perşembe: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
  • 8 Kasım Cuma: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
  • 12 Kasım Salı: Ticaret Bakanlığı
  • 13 Kasım Çarşamba: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
  • 14 Kasım Perşembe: Milli Eğitim Bakanlığı
  • 15 Kasım Cuma: Hazine ve Maliye Bakanlığı
  • 18 Kasım Pazartesi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
  • 19 Kasım Salı: Sağlık Bakanlığı
  • 20 Kasım Çarşamba: İçişleri Bakanlığı
  • 21 Kasım Perşembe: Dışişleri Bakanlığı
  • 22 Kasım Cuma: Kültür ve Turizm Bakanlığı
  • 25 Kasım Pazartesi: Milli Savunma Bakanlığı
  • 26 Kasım Salı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
  • 27 Kasım Çarşamba: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • 28 Kasım Perşembe: Adalet Bakanlığı
  • 29 Kasım Cuma: Cumhurbaşkanlığı

ARALIK AYI BAŞINDA GENEL KURUL'A GELECEK

Komisyonda, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin maddeleri de 29 Kasım Cuma günü ele alınacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, kamu idarelerinin bütçelerini görüşmeye, her gün saat 10.00'da başlayacak ve günlük programın bitimine kadar çalışacak.

Komisyondaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından 2025 yılı bütçesinin, aralık başında TBMM Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Palavra çöktü

Palavra çöktü

Merkez Bankası, 2025 yıl sonu enflasyon tahminini, daha yılın ilk sunumunda yüzde 21'den yüzde 24'e yükseltti. Enflasyonu düşürme bahanesiyle 20 aydır ücret ve maaşlara saldıran ekonomi yönetiminin hiçbir öngörüsü gerçekleşmedi. Enflasyonun temel sebebinin iç talep ve ‘ücret artışları’ olduğu palavrası tamamen çöktü.

2025’te asgari ücrete yüzde 30 zam

Memur ve emeklilere yüzde 11.54 zam

İşçi emeklilerine yüzde 15.75 zam

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et