EMEP Milletvekili İskender Bayhan, Meclis kürsüsünden Türk-İş mitingine çağrı yaptı

Türk-İş'in 20 Ekim'deki mitingine Meclis kürsüsünden çağrı yapan EMEP Milletvekili İskender Bayhan, "İşçi sınıfı Tandoğan’da iri, diri, bir olacak; bu sermaye terörüne son verecek" dedi.

18 Ekim 2024 15:21
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Meclis kürsüsündeki konuşmasında 20 Ekim’deki Türk-İş mitingine çağrı yaptı.

Bayhan, “Saray iktidarının yerlilik, millilik, din kardeşliği propagandasının işçiler açısından karnesini TBMM kürsüsünden paylaştık. Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslüman olduklarını söyleyenlerin iç cephesi, yerli ve yabancı tekellerin çıkarları için fabrikalarda sermaye terörü estiriyor!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de devam eden grev ve direnişleri hatırlatan Bayhan, bu işyerlerinin büyük oranda yabancı tekellerin olduğuna dikkat çekti, bu fabrikalarda grev hakkının, toplu sözleşme hakkının, insanca çalışma hakkının, iş güvencesinin olmadığını belirtti.

Bu fabrikalarda birliğini oluşturan, sendikalaşan, toplu sözleşme imzalamaya çalışan binlerce işçinin karşısına jandarma ve polisin dikildiğini, yabancı sömürücülerin korunduğunu vurguladı.

"BU KEZ İŞÇİ SINIFI TANDOĞAN'DA İRİ, DİRİ, BİR OLSUN"

Yerli sermayenin fabrikalarının da durumunun iyi olmadığını söyleyen Bayhan “Saray iktidarı işçi ve emekçilerin karşısında sermayenin egemenliğini perçinleyecek politikalarla onların bütün ucuz emek sömürüsüyle oluşturdukları değerleri Bayraktar’ın ilk yüze girip dolar milyarderi olması için kullanıyor. Ondan sonra da bunun adına yerli, milli savaş sanayii diyor” şeklinde konuştu.

İç cephe tartışmasına da değinen Bayhan, “Bu iç cephenin içinde kaymakamlar var, valiler var, büyük kapitalist sömrücülerin hizmetkarları var, bir de ruhban sınıfının büyük temsilcileri müftüler, baş imamlar var. İç cephe dedikleri sermayenin, sömürücülerin çıkarları için oluşturulmuş bir cephe” dedi.

Işçi ve emekçilere seslenen Bayhan “Onların kitabında sizin için yazan tek bir kavram var; sömürü, daha fazla sömürü, vahşice, insafsızca sömürü… Bunun için 20 Ekim’de Ankara Tandoğan’da olacak mitinge bütün işçi ve emekçi kardeşlerimizi on binlerle buluşmaya çağırıyoruz. Hep Ankara’da Beştepe’de Saray iktidarı mı iri, diri, bir olacak? Bu kez işçi sınıfı Tandoğan’da iri, diri, bir olacak; bu sermaye terörüne son verecek” ifadelerini kullandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fernas işçileri yetkililerle görüşmek üzere maden ocağında

SONRAKİ HABER

MEB'in yaz saati genelgesine tepki: Çocukların problemleri değil, şirketlerin kârı düşünülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa