18 Ekim 2024 17:39

Boşandığı kadını ağır yaralayan erkeğe 17 yıl hapis cezası

Boşandığı Aysel Aydemir'i ağır yaralayan Ferhat Bingöl’ün yargılandığı davanın karar duruşmasında 17 yıl hapis cezası verildi.

Fotoğraf. MA

Paylaş

İzmir'de 19 Haziran 2023 tarihinde boşandığı Aysel Aydemir'i ateşli silahla ağır yaralayan Ferhat Bingöl'ün tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Karşıyaka Adliyesi 3’üncü Ağır Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, taraflar ve avukatları katıldı. Ayrıca Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Mor Dayanışma üyesi kadınlar da, adliye önünde açıklama yaptıktan sonra salona geçerek, duruşmayı izledi.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma yapan fail Bingöl, "ağır tahrik" savunması yaparak, Aysel Demir’i suçladı. Bingöl, son olarak da tahliyesini talep etti. Sanık avukatı Mustafa Tekin'in de, kadına yönelik saldırıları meşrulaştırarak, müvekkilinin tahliyesini istedi.

TOPLAMDA 17 YIL CEZA ALDI

Aydemir'in avukatları Deniz Gülmez ve Canan Uzak Kayapınar ise, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve tutukluğunun devamını talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Bingöl hakkında "Ruhsatsız silah bulundurmaktan" 2 yıl, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Failin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme cezada da indirime gitmedi.

KARAR ZILGITLARLA KARŞILANDI

Kadınlar kararı alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Kararı, “mücadele kararlılığının sonucu” olarak değerlendiren kadınlar, sık sık "Yaşasın Kadın Dayanışması" ve "Yaşasın Kadın Dayanışmamız" sloganları attı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Belçika, İsrail adına savaşan vatandaşına savaş suçu soruşturması açtı

SONRAKİ HABER

CHP'li Ağbaba: Çözüm adresiTBMM'dir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa