21 Ekim 2024 16:54

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni ateşe verdi 

İsrail ordusu, 17 gündür yoğun saldırı düzenlediği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Endonezya Hastanesi'ni doğrudan hedef alarak ateşe verdi.

Arşiv | Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail ordusu, 17 gündür yoğun saldırı ve kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Endonezya Hastanesi'ni doğrudan hedef alarak ateşe verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Endonezya Hastanesi'ni doğrudan hedef alarak hastane binasının içini ateşe verdiği belirtildi. Açıklamada, İsrail ordusunun hastaneye yönelik saldırısı kınandı. Uluslararası kurumlar ve Birleşmiş Milletlere bağlı kuruluşlara seslenilen açıklamada, "hastanelerin ve sağlık çalışanlarının korunması" çağrısı yinelendi. Açıklamada ayrıca İsrail ordusunun 17 gündür yoğun saldırı ve kuşatmasını sürdürdüğü Gazze'nin kuzeyinde soykırım suçu işlediği vurgulandı.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, birçok kez hastaneleri hedef alarak hizmet dışı kalmalarına neden oldu. İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de 34 hastane ile 80 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı, 162 sağlık kuruluşu da İsrail ordusu tarafından hedef alındı.

İsrail Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine 5 Ekim'de yoğun hava saldırıları düzenliyor. Saldırıların İsrailliler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden zorla sürülmesi için yoğunlaştığı düşünülüyor. Saldırılar nedeniyle bölgede yaşayan Filistinlilere 3 haftayı aşkın süredir ilaç, gıda ve su dahil herhangi bir insani yardım ulaştırılamıyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere uyarıda bulunarak boşaltılması istenilen bölgelerin haritasını paylaşmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

BRICS zirvesi yarın başlıyor: ‘Putin için bir zafer anı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa