21 Ekim 2024 17:03

İsrail'in Lübnan'a hava saldırısında 2'si çocuk 11 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 2'si çocuk 11 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi.

Fotoğraf: Suleiman Amhaz/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 2'si çocuk 11 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının güneye yönelik saldırılarının sürdüğüne işaret edildi.

Ülkenin güneyindeki el-Harayib beldesine düzenlenen hava saldırısı sonucu 4 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 4'ünün de yaralandığı aktarılan açıklamada, İsrail'in güneydeki Keferhatta beldesine yaptığı saldırıda da en az bir kişinin öldüğü ifade edildi.

İsrail'in dün akşam güneydeki Belbeliye beldesini bombaladığı belirtilen açıklamada, söz konusu saldırı sonucu 2'si çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan ülkenin resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının doğu bölgesindeki Hirmil kentine yönelik saldırılarda Suriyeli 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni ateşe verdi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa