22 Ekim 2024 12:15
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ekim 2024 20:30

1 kişinin öldüğü doğal gaz patlamasından önce defalarca şikayet yapılmış

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binada doğal gaz kaynaklı patlamada 1 kişi öldü, aralarında çocukların da olduğu 7 kişi yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Mevlana Mahallesinde 5 katlı apartmanın 3'üncü katında doğal gaz kaynaklı patlamada 1 kişi öldü, aralarında çocukların da olduğu 7 kişi yaralandı.

Patlamada molozların altında kalarak yaralanan ve hastaneye kaldırılan Günay Ergen (65) müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ergen'in cenazesi Gebze Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Olay yerine gelen Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'a tepki gösteren mahalleliler, "Hadi, geçmiş olsun diyerek kaçılmaz, bu yapılan büyük bir ayıp. Valisin sen, nereye kaçıyorsun?" diye tepki gösterdi.

Mevlana Mahallesinde patlamanın yaşandığı binaya gelen Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, burada incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından mahallede yaşayan yurttaşlar, günlerdir yetkilileri aradıklarını, gaz kaçağının giderilmediğini söyledi. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova'da doğalgaz dağıtımı yapan PALGAZ'ı defalarca aradıklarını belirten yurttaşlar, sonunda böyle bir patlamanın yaşandığını ifade etti.

"DEFALARCA ARADIK, GAZ KAÇAĞI VAR DEDİK"

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile bölgede incelemelerde bulunan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş yurttaşlara, "Geçmiş olsun, ölümüz yok. Her türlü incelemeyi yaptık, gereği yapılacak" dedi ve olay yerinden ayrıldı. Valiye tepki gösteren yurttaşlar ise, "Kaç defa aradık, gaz kaçağı var dedik, sesimizi duymadılar. Tamamen ihmalsizlik sonucu bu durumdayız. Ne olacak şimdi, kim karşılayacak zararımızı? Geriği yapılacak demekle olmuyor, ben 1 haftadır arıyorum yetkilileri, sonunda patladı. Hadi, geçmiş olsun diyerek kaçılmaz, bu yapılan büyük bir ayıp. Valisin sen, nereye kaçıyorsun?" diye tepki gösterdi. Valinin olay yerinden ayrılmasını ardından Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Biz buradayız, itfaiye burada, AFAD burada" dedi.

MMO: DENETİMLERİN SIKLAŞTIRILMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Makina Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Tanfer Yeşiltepe, patlamanın yaşandığı bölgeye giderek bina önünde açıklama yaptı. Olayın takipçisi olacaklarını vurgulayan Yeşilepe denetimlere de dikkat çekti.

Yeşiltepe şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Mevlana Mahallesi 866. Sokak Necati Bey Apartmanı’nda sabah saatlerinde büyük bir gaz patlaması meydana gelmiştir. Patlama sonucunda 8 vatandaşımız yaralanmış olup, birinin durumu ağırdır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Makina Mühendisleri Odası olarak olay yerine gelerek incelemelerde bulunduk. Patlamanın, yoğun bir gaz sıkışması sonucunda gerçekleştiği tahmin edilmektedir. Necati Bey Apartmanı’ndaki vatandaşlarımız daha önce gaz kaçağı şikayetinde bulunmuş, ancak yapılan incelemelerde herhangi bir sorun tespit edilmediği belirtilmişti. Ne yazık ki bu incelemelerin ardından büyük bir patlama meydana geldi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgaz kullanımının arttığı bu dönemde, yerel idarelerin, belediyelerin ve gaz dağıtım şirketi Palgaz’ın denetimlerini sıkılaştırması büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızı ve ilgili kurumları, gaz kaçaklarına karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Makina Mühendisleri Odası olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

EMEP İLÇE BAŞKANI: YAŞANAN SORUMSUZLUĞUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, da Mevlana Mahallesine gelerek bölgedeki incelemelere katıldı. Yaşanan doğalgaz patlamasına ilişkin patlamanın yaşandığı bina önünde açıklama yaptı. MMO'nun görüşlerine de dikkat çeken Akar, "PALGAZ yönetiminin yeteri kadar personelle yeteri kadar denetim yapmamasından kaynaklı yaşandığını düşünüyoruz" dedi.

Kış şartlarında insanların sokakta kaldığını da belitren Akar, "Hem kaymakamlık, hem valilik, hem de belediye başta olmak üzere yaşanan sıkıntının derhal halkın faydasına olacak şekilde giderilmesi gerek. EMEP olarak burada yaşanan sorumsuzluğun takipçisi olacağız. Herkese geçmiş olsun" diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göçük altında kalan 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Umut hakkı nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa