22 Ekim 2024 21:17

Bedelsiz devredilen yurdun İBB'ye iadesi gerekçesiz reddedildi

AKP döneminde İBB'nin Bilim ve İnsan Vakfına devrettiği yurt için açılan davaya atanan yeni hakim hiçbir gerekçe göstermeden davayı reddetti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesini (İBB) AKP’nin yönettiği dönemde Başakşehir’de Bilim ve İnsan Vakfına devredilen yurt için açılan dava, mahkemece reddedildi. Üstelik son anda davaya bakan hakim dosyadan alındı ve kararı atanan yeni hakim verdi. Ret kararının gerekçesi de yok.

Mülkiyeti İBB’ye ait olan ve AKP yönetimi döneminde bedelsiz olarak Bilim ve İnsan Vakfına devredilen yurt için KİPTAŞ, dava süreci başlatmıştı. Davada KİPTAŞ aleyhine bir gelişme yaşandı. Genel Müdür Ali Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gelişmeyi duyurdu:

“İstanbullular olarak bugün yine hukuki bir garabete tanıklık ettik. Yurtların cemaat ve vakıflara değil, ihtiyaç sahibi tüm gençlere ayrımsız hizmet eden kurumlara kazandırılması için hukuki mücadele veriyoruz ancak engellemelerle karşılaşıyoruz. Geçmiş KİPTAŞ yönetimi tarafından Bilim ve İnsan Vakfına önce çok düşük bedelle kiralanan ardından bedelsiz olarak tahsis edilen Başakşehir’deki yurt binasının tahliyesi için açtığımız haklı davamız, dosya içindeki tüm bilirkişi raporları lehimize olmasına rağmen bugün mahkemece reddedildi. Göreve geldiğimizde kamu adına açtığımız bu davada süreç titizlikle yürütülürken son anda davaya bakan hakim davadan alındı ve karar duruşmasına yeni bir hakim atandı. Atanan yeni hakim, hiçbir gerekçe göstermeden davayı bugün reddetti. Yani bu yurdun İstanbul halkı yerine bahsi geçen vakıfta kalmasını uygun gördü. Soruyoruz: Hiçbir hukuki dayanak gösterilmeden bir dava nasıl reddedilir? Anlamakta güçlük çekiyoruz; Anadolu’dan kısıtlı imkanlarla üniversite öğrenimi için İstanbul’a gelen gençlerin barınma ihtiyacını karşılayan bu yurtların belirli vakıf ve cemaatlerin ticaret ve ideolojisine hizmet etmesine nasıl onay verilir?" (İstanbul/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Çay parası için silahlar çekildi: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa