26 Ekim 2024 12:51

Asgari ücretlilerden “yüzde 25 zam” haberlerine tepki

Asgari ücrete “yüzde 25 zam” öngörülerinin yer aldığı haberlere asgari ücretliler tepki gösterdi: “Yetmez kardeşim yetmez.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde asgari ücretle çalışalar, yeni yılda asgari ücrete yüzde 25 zam yapılacağı yönündeki tahminlere tepki gösterdi. Asgari ücretle çalışan bir işçi, "Asgari ücret yetmiyor bize. Yüzde 50, yüzde 60 olsun çünkü geçim sıkıntısı çok büyük. Olmuyor böyle, geçinemiyoruz. geçim sıkıntımız olmasın" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde asgari ücretle çalışan ücretlerine yapacak zammın en az yüzde 50 olması gerektiğini ifade etti. Asgari ücretle çalışan bir işçi, şunları söyledi:

"Ben asgari ücretle çalışan biriyim. 17 bin lira asgari ücret alıyoruz. Bunun 9 bin lirası ev kirasına gidiyor, bin 500 lira elektrik faturası, mutfak masrafı 2 bin 500 lira. Çocuğumla dışarıya çıkamıyoruz, ekstra bir şeyimiz yok. Bizim yerimizde devlet yetkilileri kendilerini koysun 17 bin lira maaşla çalışsın. Şimdi asgari ücret 22 bin 500 lira olacakmış diye bir söylenti var ama 22 bin 500 liranın yeteceğini zannetmiyorum. Çünkü asgari ücretle çalışan bir insanın sosyal aktivitesi yok. En düşük ihtimalle 25 bin lira olması lazım. O da en düşük ihtimalle yani. Ben yeri geliyor bir çocuğumun istediğini alamıyorum çünkü yetiştiremiyoruz."

Başka bir asgari ücretle çalışan ise, "Asgari ücretle çalışıyoruz ama asgari ücret yetmiyor bize. Yüzde 50, yüzde 60 olsun çünkü geçim sıkıntısı çok büyük. Olmuyor böyle, geçinemiyoruz. 25 bin lira olsun, 28 bin lira olsun, 30 bin lira olsun ama geçim sıkıntımız olmasın. Ben bunu istiyorum. Fazla değil ama biz geçinmek istiyoruz" dedi.

Bir başka asgari ücretli ise, "Nerede yetiyor; bir ev kirası olmuş 17 bin lira 20 bin lira. Bu yeter mi kardeşim? Bir asgari ücret 25 bin lira olursa yeter mi? Yetmez kardeşim yetmez. 30 bin liradan aşağı olmaması lazım" diye konuştu.(ANKA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

ABD’de McDonald's hamburgerlerinde ortaya çıkan koli basili sebebiyle 1 kişi öldü, 75 kişi hasta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa