26 Ekim 2024 12:53

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da bir evi bombalaması sonucu 3 kişi öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir evi bombalaması sonucunda 3 Filistinli hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail ordusunun Cibaliya el-Beled bölgesinde bir evi bombalaması sonucu 3 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, birçok kişinin de yaralandığını belirtildi.

İsrail ordusunun Cibaliya'da başka bir bölgeye daha düzenlediği hava saldırısında 4 kişinin yaralandığını aktaran görgü tanıkları, ambulans ekiplerinin, İsrail ordusunun kuşatması ve hareket eden herhangi bir nesneye ateş açması nedeniyle yaralılara ulaşamadığını dile getirdi.

Görgü tanıkları ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelerde Filistinlilerin evlerinin topçu ve hava saldırılarına maruz kaldığını, bu saldırıların evlerde yangınlara yol açtığını bildirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 210'u çocuk, 11 bin 742’si kadın olmak üzere 42 bin 885 Filistinli öldü, 100 bin 544 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 166’sı çocuk 760 Filistinli hayatını kaybetti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretlilerden “yüzde 25 zam” haberlerine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa