27 Ekim 2024 10:41

Yer fıstığı üreticisi de zararda | Osmaniyeli üretici: Tarlada kalsa bundan daha iyiydi

Osmaniye'de yer fıstığı üreticisi Zeki Demir, “Keşke tarlada kalsa, ekmeseydik bundan daha iyiydi. Traktörleri de satmaya başladı çiftçiler şu an” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Osmaniye'de yer fıstığı üreticileri bu yıl fıstığı değerinde satamadıklarından yakındı. Çiftçi Zeki Demir, bu yıl dönüm başı 3 bin lira zarar ettiğini ifade ederek, çiftçilerin traktörlerini ve tarlalarını sattığını söyledi.

“ÇİFTÇİLER TRAKTÖRLERİNİ VE TARLALARINI SATMAYA BAŞLADI"

Çiftçi Zeki Demir “Keşke ekmeseydik. Şu an dönüme 3 bin lira zararımız var. Maliyetini boş ver 3 bin lira cebimizden gidecek dönüm başı” dedi.

Çiftçilerin traktörlerini de satmaya başladığını söyleyen Demir, “Çiftçiler traktörlerini, malzemelerini satıyorlar. Ne iş yapacaklar bilmiyorum. 'Yevmiyeye gideriz' diyorlar, yevmiye de yok. Çiftçi ne yapacak kara kara düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Demir, “Buğdayı bıraktık, mısırı da bıraktık. Mısırcılar bu sene zarar etti. Elimizden tutan yok. Biz bittik. Kimse de sahip çıkmıyor nereye gittiysek de oradan kapılar örtük bize. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Arazileride satıyorlar şu an nereye gideceklerse artık. Milletin psikolojisi bozuk. Allah korkusu yok mu bunlarda hiç?​” diyerek tepki gösterdi. (Osmaniye/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da şüpheli kadın ölümü: 18 yaşındaki Karam Sido'nun intihar ettiği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa