4 Kasım 2024 14:04

4. Uluslararası Film ve Müzik Festivali ödülleri sahiplerini buldu

30 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İzmir, 4. Uluslararası Film ve Müzik Festivali, ödül töreniyle sona erdi.

4. Uluslararası Film ve Müzik Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

30 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İzmir, 4. Uluslararası Film ve Müzik Festivali, ödül töreniyle sona erdi.

  • Festivalin Ulusal Yarışma dalında En İyi Film Ödülü Ümit Ünal'ın "Evcilik" ve Nadim Gür'ün "Mukadderat" filmlerine layık görüldü.
  • Jüri, "Hakkı" filmindeki performansıyla Bülent Emin Yarar ve "Döngü" filmindeki rolüyle Serpil Gül'ü En İyi Oyuncu Ödülü'ne layık gördü. "Parmaklıklar Ardında İki Kadın" filminin yönetmeni Mehmet Eryılmaz ise Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.
  • En İyi Özgün Film Müziği ödülü "Kayıtsız" filmindeki besteleriyle Ege Gür'e, En İyi Ses Tasarımı Ödülü ise "Hakkı" filmindeki çalışmasıyla Serkan Köseoğlu'na verildi.
  • "Döngü" filmi, hem Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Özel Ödülü hem de FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödüllerini topladı. Jüriler, filmin toplumsal adaletsizlik ve mülteci sorunlarına derinlemesine bir bakış sunarak izleyiciyi düşündürdüğünü belirtti.
  • Uluslararası Yarışma'da ise En İyi Film Ödülü, Nabil Ayouch'un "Herkes Touda'yı Seviyor" filmine verildi. Jüri Özel Ödülü Yüksel Aksu'nun "Cem Karaca'nın Gözyaşları"na, En İyi Müzik Ödülü ise İranlı Behruz Sebt Resul'ün "Melodi" ve Margherita Vicario'nun "Gloria!" filmlerinin bestecileri arasında paylaşıldı.
  • Festival, televizyon alanında da ödüller verdi. TV Dizisi En İyi Jenerik Müziği ödülü "Kızıl Goncalar"ın bestecilerine, Dijital Platform En İyi Jenerik Müziği "Magarsus"un bestecisi Toygar Işıklı'ya, En İyi Özgün Şarkı ödülü ise "Yaz Şarkısı" dizisinden "Hadş Kalk Gidelim" şarkısıyla Tuğrul Eylül Cerrahoğlu'na verildi.
  • Bu yılın Onur Ödülü, Mazlum Çimen'e verilirken, Kültürlerarası Sanat Başarı ödülü ise Yunan görüntü yönetmeni Andreas Sinanos'a verildi.

Ödül töreninin ardından, Festival Direktörü Vecdi Sayar, festivalin bağımsız bir yapıya kavuşması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ve sinema sektörü ile birlikte bir Vakıf oluşturulması çağrısında bulundu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et