20 Kasım 2024 14:45

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun: Açlığı ve yoksulluğu gizleyemezsiniz

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, iktidarın işçi ve emekçilerin yaşadığı yoksulluk krizini örtmek için gündem değiştirmeye çalıştığını belirterek asgari ücret belirleme sürecine dikkat çekti.

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun: Açlığı ve yoksulluğu gizleyemezsiniz

Fotoğraf: Evrensel

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, hükümetin işçi ve emekçilerin yaşadığı mağduriyeti örtbas etmek için gündem değişikliğine yöneldiğini ve sorunlara çözüm yerine çözümsüz öneriler sunduğunu belirtti. Uzun, "İktidar, gündemi değiştirmek için Kürt sorununu, kayyım atamalarını, laiklik tartışmalarını ve mezuniyet törenindeki teğmenler üzerinden korku salmayı kullanıyor" dedi.

Ülkenin ana sorununun ekonomi olduğunu vurgulayan Uzun, hükümetin halkı bölerek asıl sorunlardan uzaklaştırmaya çalıştığını ifade etti:
"AKP, laiklik tartışmalarını, anlamı olmayan soruşturmaları ve gerici politikaları gündeme taşıyarak toplumun dikkatini dağıtmaya çalışıyor. Ancak biz bu senaryoların farkındayız. Demokratik yaşam için laiklik olmazsa olmazdır. Gündem değiştirme çabaları, bütçe görüşmeleri ve asgari ücret tartışmalarını gölgeleme çabasıdır."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Yasin Uzun, bütçenin atanmışlar tarafından hazırlanıp seçilmişlere onaylatıldığını belirterek "Bütçe, halkın ihtiyaçlarını değil, iktidarın çıkarlarını gözeten bir taslaktır. Saraydan gelen taleplerin onaylandığı bir sistemde yaşıyoruz. Bu sistem halkı yoksullaştırma politikalarını sürdürüyor. Bu nedenle haklarımız için mücadeleyi işyerlerinde ve sokaklarda vermek zorundayız." dedi.

2025 yılı bütçe görüşmeleri ve asgari ücret belirleme sürecinin emekçiler için kritik olduğuna dikkat çeken Uzun, "Tüm diğer konular tartışılırken bütçe ve asgari ücretin emekçilerin gündeminden düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Vergide adalet sağlanmalı; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı ve dolaylı vergiler kaldırılmalıdır. Asgari ücret, yaşanabilir bir seviyede belirlenmelidir. Kamu emekçileri ve emekliler de yoksulluktan kurtarılmalıdır." diye konuştu.

Son olarak birleşik mücadelenin önemine vurgu yapan Uzun, "Açlık ve yoksulluğu gizlemeye çalışsalar da bu gerçeği halkın gözünden kaçıramazlar. Sesimizi yükseltmek ve birlikte mücadele etmek zorundayız." diye seslendi. (Ordu/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et