Bilkent Üniversitesinde 25 Kasım eylemi: Failleri aklayanlardan hesap soracağız
Bilkent Üniversitesi öğrencileri 25 Kasım öncesi kampüste eylem yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti.
![Bilkent Üniversitesinde 25 Kasım eylemi: Failleri aklayanlardan hesap soracağız](https://www.evrensel.net/upload/dosya/277420.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
Bilkent Üniversitesi öğrencileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi cezasızlık politikasını protesto etmek için "Haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleye" diyerek bir araya geldi. Açıklamada kampüste hâlâ görev yapmaya devam eden fail akademisyen C.O ile onu kampüs sınırları içerisinde barındıran Bilkent yönetimine tepki gösterildi.
Şiddetin iktidarın kadın politikalarından beslendiğini, faillerin de cezasızlıktan güç aldığını söyleyen öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından şiddetin de arttığına dikkat çekti.
Üniversite kampüslerinin de sık sık şiddetle anıldığını ifade eden öğrenciler, üniversitelerde cinsel tacizi önleme birimlerinin etkin çalıştırılmasını, kampüsteki her bileşene yönelik cinsel taciz hakkında zorunlu seminerler düzenlenmesini istediler.
Eylemde kampüste hâlâ görev yapmaya devam eden şiddet faili akademisyen C.O ile buna göz yuman üniversite yönetimi de protesto edildi. Öğrenciler okuldayken kendilerini güvende hissetmediklerini dile getirip, yönetimi kendileriyle ve öğrenci topluluklarıyla iş birliğinde bulunmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et