16 Ocak 2025 16:42
/
Güncelleme: 17 Ocak 2025 14:07

Öz Çelik-İş’te yolsuzluk iddiaları: Seçilmek için TİS’i sattılar

Özçelik-İş Sendikası'nda uzun süre görev yapan teşkilatlanma uzmanı Adem Ünlü: Seçilmek için TİS’i sattılar

Öz Çelik-İş’te yolsuzluk iddiaları: Seçilmek için TİS’i sattılar

Yunus Değirmenci, 1,8 milyon liralık makam aracında | Fotoğraf: Twitter

Özçelik-İş Sendikasında yolsuzluk iddialarını gündeme getiren ve işten atılan Sendika Uzmanı Adem Ünlü, sendika başkanı Yunus Değirmenci’nin sendika seçimlerini kazanmak için patronla anlaştığını da öne sürdü. Genel başkanın sendika seçimlerinde yardım karşılığında patrona “Sözleşmende seni rahatlatacağım” dediğini söyleyen Ünlü, “Tek talebim artık bunlara gereği yapılsın” dedi.

Sendikadaki yolsuzlukları CİMER üzerinden şikayet ettiği için işten atıldığını söyleyen ve sendika önünde güvenlikler tarafından darp edilen Özçelik-İş Sendikası Teşkilatlanma Baş Uzmanı  Adem Ünlü  sendikada yaşanan yolsuzlukları anlattı.

Ünlü şöyle konuştu: “CİMER'e şikayet ettim. Ama maalesef devlet gereğini yapmıyor. Sesinizi duyurmaya çalışıyoruz. 5 yıl Hak-İş’e  bağlı Özçelik-İş Sendikası’nda teşkilatlanma baş uzmanı olarak çalıştığını aktaran Ünlü, “Bu süreçte bir çok yolsuzluklarına, usulsüzlüklerine, toplu sözleşmelerde  işçileri nasıl sattıklarına bizzat şahit oldum” dedi. Ünlü, seçim döneminde genel başkanın Bilecik’te bulunan İstikamet Döküm fabrikasının patronunu aradığını şöyle anlattı: “Genel Başkan, ‘Senin üç tane üst kurul delegen var. O delegelerin bana oy kullansınlar. Önümüz toplu sözleşmede ben seni rahatlatacağım’ dedi. Patron da bu söz üzerine ‘gerekirse kendi arabamla getiririm oy kullanmaya’ dedi.”

"ÇİFT MAAŞ ALIYORDU, SONRA GERİ YATIRDI"

Ayrıca THY Teknik A.Ş'den gelen genel başkan yardımcısı Aydın Baysal’ın, sendikanın yanı sıra THY Teknik AŞ'den de 4 ay maaş aldığını belirten Ünlü, “Diğer haklarını almaya devam ediyor. Bunun makbuzları, belgeleri var. Şikayetçi olduk. En son bilirkişi raporunda aradan 2-3 sene geçtikten sonra baktılar ceza alacaklar. Genel Başkan Yardımcısı Aydın Baysal, parayı şirkete geri yatırmış THY raporlarda bu da var. Suçunu kabul etmiş” dedi.

"SAVCI HAKKINDA YAZINCA, BAKANLIKTAN ARADILAR"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki tane özel dosyası olduğunu söyleyen Ünlü, “Bunların Cumhuriyet Savcılığı'nda Ramazan Hançer isimli bir savcı var. Savcı dosyalarımı, bilgilerimi sendikaya vermiş olaylar yaşandıktan sonra. Onlar da sosyal medyadan çarpıtarak paylaşımda bulundular. İftira attılar. Savcıyla ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulundum. Adalet Bakanının danışmanı aradı, savcılarımız öyle şeyler yapmaz diye. Süreci ona anlattım, yolsuzluk davalarını nasıl kapattığını söyledim. Araştıracağını söyledi. Bir hafta sonra da HSK’ye şikayette bulunmamı söyledi. Resmi kaynaktan bir belgem yok ama soruşturma başlatıldığı söylendi” dedi.

"YALAN SÖYLÜYORSAM BENİ ALIN"

Sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı yardımcısının ve Emniyet Genel Müdürünün kendisinin engellediğini belirten Ünlü, “Ben bunları paylaşıyorum diye beni engellediler. Ben bir vatandaş olarak bunlara gitmeyeceksem, kime gidebileceğim? Eğer ben yalan söylüyorsam beni alın. Ama bunu da yapmıyorlar. Çünkü her şey kabak gibi ortada. Tek talebim artık bunlara gereği yapılsın. 10 binlerce işçinin emeği çalınıyor, alın teri çalınıyor, çocuklarının geleceği, umutları çalınıyor” dedi.

Evrensel'i Takip Et