17 Ocak 2025 20:14

Ankara’da Evrensel okurları Metin Göktepe'yi andı

Evrensel okurları Yenimahalle'de, katledilişinin 29. yılında gazetemiz Evrensel muhabiri Metin Göktepe'yi andı. Yapılan açıklamada, "Emeğin iktidar mücadelesinin bir aracı olarak Evrensel'i her zamankinden daha fazla sahiplenerek gücümüze güç katalım" denildi.

Batıkent Meydanda yapılan açıklama konuşan Hatice Meydan, "Göktepe 8 Ocak 1996 yılında haber takibi için gittiği Alibeyköy'de polisler tarafından gözaltına alındı. Gazeteci olduğunu söylemesine rağmen Eyüp kapalı spor salonunda sırf evrensel muhabiri olduğu için yine polisler tarafından birçok insanın gözleri önünde dövülerek öldürüldü. Cansız bedeni ise spor salonunun büfesinin yanına bırakıldı. O günler, polislerin ‘kahrolsun insan hakları’ sloganları ile yürüyüş yaptığı, emniyet müdürünün ‘İstanbul'a kafa koparmaya geldim’ dediği günlerdi... İçinden geçtiğimiz bugünlerde de gazeteciler hedefte. İşçilerin, emekçilerin, geçlerin ve kadınların sesine; halkların barış ve eşitlik talebine tahammülü yok tek adam yönetiminin. Gazeteciler bu nedenlerle Anayasa dahil her türlü hukuk normu ayaklar altına alınarak tutuklanıyor ya da sürgüne zorlanıyor. İşkence dahil olmak üzere her türlü insanlık dışı suç ile karşı karşıya bırakılıyor" diye konuştu.

Gerçeklerin üstü örtülmek istendiğini belirten Meydan, "İşçilerin grevleri yasaklanırken, gençler geleceksizliğe mahkum edilirken, kadınlar katledilirken, ülke savaş çığırtkanlığıyla yönetilirken kimsenin sesi çıkmasın isteniyor. Nasıl ki Metin'in davası ilden ile sürüklenmesine rağmen Evrensel okurlarının, yazarlarının, dağıtıcılarının, örgütçülerinin kararlılığı sayesinde failler ceza aldıysa bugün de aynı kararlılığa ve dayanışmaya tüm gazeteciler ve baskı altındaki basın için ihtiyacımız var" dedi

“EVRENSEL'LE DAYANIŞMAK BUGÜN ÇOK DAHA ÖNEMLİ”

Meydan, "Açlığın, sefaletin, sömürünün, baskı ve yasakların arttığı bir süreçte; emeğin iktidar mücadelesinin bir aracı olarak Evrensel'i her zamankinden daha fazla sahiplenerek gücümüze güç katalım. Bizler bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz ölçüde barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, sınıfsız ve sınırsız bir dünya özlemimize daha yakınlaşmış olacağız. Evrensel'e sahip çıkmak baskı altındaki tüm özgür basına ve halkın ifade özgürlüğüne, haber alma hakkına sahip çıkmaktır. Evrensel'e sahip çıkmak, emperyalizme, kapitalizme, faşizme, barbarlığa karşı geleceğe sahip çıkmaktır. Çünkü Evrensel Gazetesi işçi ve emekçilerin gazetesidir. Emekten yana değil, emeğin kendisidir" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et