3 Şubat 2025 20:44
/
Güncelleme: 20:52

NATO'nun yeni savaş bütçesi hedefi bu yıl yeniden belirlenecek

NATO, üye ülkelerin GSYİH'nin yüzde 2'sini askeri harcamalara tahsis etmesi hedefinin bu yıl yeniden belirlenerek “önemli ölçüde” yükseleceğini açıkladı.

NATO'nun yeni savaş bütçesi hedefi bu yıl yeniden belirlenecek

Fotoğraf: Marek Studzinski/Unsplash

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, üye ülkelerin gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzde 2'sini savunma harcamalarına tahsis etmesi hedefinin bu yıl yeniden belirleneceğini ve yeni oranın yüzde 2'den yüksek olacağını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülke, AB Konseyi Başkanı Antonio Costa'nın liderliğinde Brüksel'deki Egmont Sarayı'nda bir araya geldi.

AA’da yer alan habere göre basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rutte, NATO'nun üye ülkelerin GSYİH'nin yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırması hedefinin bu yıl yeniden belirleneceğini belirtti.

Yeni taahhüdün mevcut olandan "önemli ölçüde” yüksek olacağını vurgulayan Rutte, "Şu anda her bir müttefik için bulunduğumuz nokta ile olmamız gereken nokta arasındaki boşlukları değerlendiriyoruz. Savunma harcamalarımızı ve üretimimizi artırmalıyız” dedi. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Şireci Tekstil 2023’te vergi öncesi kârı 1.6 milyar TL ama 2023’te hiç vergi ödemedi. İşçilere teklifi yüzde 30 zam.

Karafiber 2023’te 6.6 milyar TL değerinde net satış geliri elde etti. Bu satışlardan “kâr etmediğini” öne sürerek vergi ödemedi.

Yalçın Kardeşler Halı 2023’te kendi beyanıyla 44.4 milyon TL vergiye esas kâr elde etti. İşçilere yüzde 34 zam dayatıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et