4 Şubat 2025 10:57
/
Güncelleme: 12:53

Cihatçı Colani Türkiye'ye geliyor: Erdoğan resmi törenle karşılayacak

Türkiye'nin hala terör örgütü listesinde yer alan Heyet Tahrir el-Şam’ın lideri Colani Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak.

Cihatçı Colani Türkiye'ye geliyor: Erdoğan resmi törenle karşılayacak

Fotoğraf: Murat Gök/AA

Türkiye'nin hala terör örgütü listesinde yer alan Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ) lideri Ebu Muhammed Colani (Ahmed Şara) Erdoğan tarafından Ankara'da resmi törenle karşılanacak.

Suriye'de Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından kendi yönetimini oluşturan ABD destekli cihatçıların örgütü Heyet Tahrir el-Şam’ın (HTŞ) lideri Ebu Muhammed Colani (Ahmed Şara) Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'ye geliyor. Erdoğan, Colani'yi resmi törenle karşılayacak.

Colani'nin, saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor. İkili Saray'da görüşecek.

Esad yönetiminin devrilmesi ve HTŞ'nin geçici yönetimini ilan etmesinin hemen ardından MİT Başkanı İbrahim Kalın, başkent Şam'a giderek Emevi Camisi'nde namaz kılmıştı. Ardından Kalın ile Colani'nin aynı araçta Şam'da yolculuk ettiklerini gösteren videolar yayımlanmıştı. 

Türkiye'den Suriye'ye ilk resmi ziyaret Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından gerçekleştirilmiş, Fidan ve Colani, Suriye'deki Kasyun Dağı'nda Şam manzarasını çay içerek izlemişti.  Fidan'ın ardından HTŞ'nin atadığı Dışişleri Bakanı Esad Hasan el Şeybani Türkiye'ye gelmişti. Şeybani hem Fidan'la hem de Erdoğan ile görüşmüştü. Son olarak MİT Başkanı Kalın'ın Şam'a gittiği açıklanmıştı.

Suriye'de geçen hafta bazı askeri grup temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "Zafer Konferansı"nda kendini Suriye Devlet Başkanı ilan eden Colani ise ilk yurt dışı ziyaretini 2 Şubat pazar günü Suudi Arabistan'a gerçekleştirmişti. 

Heyet Tahrir el Şam, birçok ülke tarafından 'terör örgütü' olarak tanımlanıyor. HTŞ'yi 'terör örgütü' olarak tanıyan ülkeler arasında ABD, Rusya ve Türkiye de bulunuyor. Öte yandan Birleşmiş Milletler de cihatçı örgütü 'terör örgütü' olarak tanıyor. (POLİTİKA SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et