Pınar Bulunmaz’ın ailesi adalet arıyor: Kardeşim intihar etmedi
Ölümü “şüpheli ölüm” olarak geçen Pınar Bulamaz’ın ağabeyi, kardeşinin evli olduğu erkek tarafından öldürüldüğünü ancak açık delillere rağmen olaya ‘intihar’ süsü verilmek istendiğini söyledi.
![Pınar Bulunmaz’ın ailesi adalet arıyor: Kardeşim intihar etmedi](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/283943.jpg)
Evrensel
Eylem Nazlıer
nzlr.eylem@gmail.com
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun (KCDP) raporuna göre, 2024 yılında en az 394 kadın öldürüldü, 259 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Sadece 2025’in ocak ayında 33 kadın öldürüldü, bunların 32’si kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçti. Bu veriler, platformun kayıt tutmaya başladığı 2010’dan bu yana en yüksek rakamlar olarak kayıtlara geçti.
O kadınlardan biri Pınar Bulunmaz. Henüz 28 yaşındaydı. Ağabeyi Erdal Sevim, bir yıldır süren adalet mücadelesinde bu cümleyi defalarca söyledi: “Hayatından koparıldığında Pınar daha 28’indeydi…”
'Kardeşim yaşamayı seviyordu'
Erdal Sevim kardeşi Pınar’ı anlatırken, “Pınar hayatını seven biriydi. Bizim evin en küçüğüydü. Hepimizin neşesi ışığıydı. Gezmekten dolaşmaktan yeni yerler görmekten keyif alırdı” diyor. Pınar’ın sağlıkçı olmayı seçtiğini ifade eden Sevim, “Dört yıllık bir memuriyet hayatı vardı. Sağlık çalışanıydı, ebe-hemşire olarak görev yapıyordu” diye anlattı.
Bu sürecin ardından Pınar’ın evlendiğini ancak büyük umutlarla başladığı evliliğinde henüz birinci yılını doldurmadan aldatıldığını öğrendiğinden bahseden Sevim, “Biz, ne karar verirse versin arkasında olduğumuzu söyledik ama Pınar, eşini seviyordu, yuvasının dağılmasını istemiyordu. Bu yüzden ‘Bir şans daha vermek istiyorum’ dedi. Ama olmadı. Daha evliliğinin bir buçuk yılı dolmadan, 22 Şubat 2024 gecesi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, eşi Rıdvan Bulunmaz ile araç içinde tartışırken silahla vuruldu. Vurulmadan önce, eşi ile evlerinin kapısında karşılaştığında, Pınar’ın koşarak uzaklaşmaya çalıştığını biliyoruz” sdiye yaşananları anlattı. Pınar’ın ağır yaralandığını, hastaneye kaldırıldığını ama kurtarılamadığını söyleyen Sevim, Rıdvan Bulunmaz’ın da olay sırasında kolundan yaralandığını hatırlattı.
Rıdvan Bulamaz ilk başta “Eşini kasten öldürmek” suçlamasıyla tutuklandı. Aile, en azından adaletin yerini bulacağına inanmak istiyordu. Ama üç ay sonra mahkeme, onu konutu terk etmeme (ev hapsi) kararıyla tahliye etti. Savcılığın itirazına rağmen, 24 Ekim’de bu karar da hafifletildi ve zanlıya yalnızca haftanın belirli günlerinde imza atma yükümlülüğü getirildi.
Evrensel
Çelişkili tanık ifadesi
Rıdvan Bulunmaz, olayın intihar olduğunu iddia etti. Ancak soruşturma sürecinde dikkat çeken bir detay ortaya çıktı:
İlk üç ay boyunca hiçbir tanık ortaya çıkmadı. Daha sonra, olayın görgü tanığı olduğunu iddia eden bir kişi, Pınar’ın silahı sağ eliyle kendisine doğrulttuğunu söyledi. Fakat telefon kayıtları, bu tanığın ifade vermeden kısa süre önce şüpheli ve ailesiyle 12 kez telefon görüşmesi yaptığını ortaya koydu. Tanık ifadesinin ardından Rıdvan Bulunmaz serbest bırakıldı.
Hastaneye götürmek yerine eve çıktı
Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarının 11 Mart’ta hazırladığı raporda, Rıdvan Bulunmaz’ın sol el swapında atış artığı tespit edildi. Ağabey Erdal Sevim ise Pınar’ın ölümüne dair çelişkili detaylara dikkat çekiyor:
- Kurşun, Pınar’ın sağ göğsünden girip sol omzundan çıktı. Bu tür bir açı, intihar vakalarında olağan dışı kabul ediliyor.
- Silahın şarjöründeki mermi sayısında tutarsızlıklar var. Siverek Emniyetinden Diyarbakır’a gönderilirken farklı sayılar kaydedildi. Şüphelinin 2 mermisi kayıp, polis tarafından araştırılmadı.
- Rıdvan Bulunmaz, vurularak ağır yaralanan Pınar’ı hastaneye götürmek yerine eve gidip kıyafetini değiştirdi, ellerini yıkadı. Pınar hastaneye zamanında yetişmediği için hayatını kaybetti.
- Sağ elini kullanan kardeşimin, zanlının iki eliyle silahı kendisine tuttuğunu söylemesine rağmen sadece sol elinde swap artığına rastlanılıyor. Silahı kardeşimin kendine tuttuğunu söyleyen zanlının da sol elinde swap artığına rastlanılmasına rağmen iddianamede bu duruma yer verilmeyerek göz ardı ediliyor. Bunca çelişki ve şüpheye rağmen zanlı hangi gerekçe ile hâlâ tutuksuz yargılanıyor?
Kardeşinin vurulduğunu ise tesadüfen öğrendiklerini söyleyen Sevim, “Kimse aramadı bizi. Kardeşimi zanlının iki ağabeyi hastaneye götürüyor. Zanlının kendisi de farklı bir araçla yaklaşık altı dakika sonra hastaneye gidiyor” diye anlatıyor.
Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Karşı taraf güçlü
Ağabey Erdal Sevim, Rıdvan Bulunmaz’ın ailesinin siyasi ve ekonomik bağlantıları olduğunu, bu nedenle sürecin sürekli uzatıldığını ve delillerin gerektiği gibi incelenmediğini söylüyor:
“Karşı taraf güçlü. Biz ise sadece adalet arayan bir aileyiz. Eğer kamuoyu baskısı olmasaydı, belki dava bile açılmayacaktı. İddianame hazırlandı ama onda bile hâlâ eksikler var. Hâlâ göz ardı edilen çelişkiler var. Şimdi en azından bir mahkememiz var. 12 Şubat’ta başlayacak.”
Adaletin yerini bulmasını istiyoruz
Sevim, kardeşinin ölümüne ilişkin tüm gerçeklerin açığa çıkması için 12 Şubat’ta Siverek 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 9.15’te görülecek duruşmayı hatırlatarak, “Pınar intihar etmedi. Bunu biliyoruz. Bunu kanıtlayacak deliller de var. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Onlarca şüphe, onlarca çelişki göz ardı edilmesin. Kardeşimin en azından yattığı yerde huzur bulması için o şahsın en ağır şekilde ceza almasını istiyoruz, delil karartanların, adaleti yanıltmaya çalışanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Adaletin sağlanması için kamuoyu desteğine ihtiyacımız var” dedi ve dayanışma çağrısında bulundu.
Evrensel'i Takip Et