12 Aralık 2014 13:39

Mahkeme 'tahrik' savunmasını yutmadı

Boşanmak istediği, ayrı yaşadığı eşi Şehmuz Yüksel tarafından 12 Ağustos 2013 tarihinde İzmir'in Karaburun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen 3 aylık hamile olan 22 yaşındaki Yasemin Yüksel davasının karar duruşması İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Paylaş

Boşanmak istediği, ayrı yaşadığı eşi Şehmuz Yüksel tarafından 12 Ağustos 2013 tarihinde İzmir'in Karaburun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen 3 aylık hamile olan 22 yaşındaki Yasemin Yüksel davasının karar duruşması İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Zanlı Şehmuz Yüksel, avukata gitmek istediğini söylemesi üzerine Yasemin Yüksel’i aracına alarak boş bir araziye götürmüş ve burada öldürmüştü.

Zanlı Şehmuz Yüksel, bir önceki duruşmada yaptığı savunmasında “Eşimle boşanmayı görüşmek için avukatın bürosuna giderken, avukatın işi olduğunu öğrenince gezdiğimiz sırada tartıştık. Çocuğun bende kalmasını istedim. Eşim 'Zaten çocuk senden değil' deyince çılgına döndüm. Sakinleşmek için sahile doğru yürürken eşimin arkadan attığı taş, başıma isabet etti. Ben de rastgele bıçakladım. Cinayeti planlamadım” demişti.

Ağır tahrik indiriminden yararlanmak için Yasemin Yüksel’in kendisini aldattığını ve önce onun saldırdığını iddia eden zanlı Şehmuz Yüksel hakkında savcı hiçbir indirim gözetmeden, 'Yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'  suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.

‘ÖLDÜRDÜĞÜM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM’

Görülen karar duruşmasında zanlı Şehmuz Yüksel aynı şekilde savunmasını yaparken mahkeme heyetinin "Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı" sorusuna cevap olarak; “Öldürdüğüm için pişman değilim ama karnındaki çocuk için pişmanım” dedi. Zanlı Şehmuz Yüksel’in avukatı ise son kez yaptığı savunmada müvekkilinin ağır tahrik altında bu cinayeti işlediğini söyledi. Avukat savunmasında bir erkeğin karısının kendisini aldattığını düşünmesinde kadının da etkisi olduğunu söyleyerek mahkeme heyetinin bu konuları dikkate almasını istediğini belirtti.

Savcı ise bir önceki duruşmada verdiği kararını yeniledi. Mahkeme heyeti tarafından çıkan karar doğrultusunda zanlı Şehmuz Yüksel ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

‘MECLİSTEKİ KOMİSYON ETKİN ÇALIŞSIN’

Duruşma öncesi adliye binası önünde Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu yaptı. Basın açıklamasını okuyan Ayhan Aşçı, kadın cinayetlerini durdurmak için toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten kadınların omuz omuza vermesi gerektiğini söyledi. Kasım ayında kadın cinayetlerini geriletmeyi başardıkları ifade eden Aşçı, "Kadına yönelik şiddet konusunda mecliste kurulan komisyon 3 Aralık tarihinde resmileşti. Komisyonu etkin çalışmaya ve verdiğimiz kadın mücadelesinin yanında olmaya çağırıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Köylüler işkence görüp araçlarla sürüklendiler'

SONRAKİ HABER

Kışlada kendini yakmak istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa